• Почетна
  • СПОРТ
  • Италијански новинар подметнуо Михи Љајића као репрезентативца Санџака?!
Прочитај ми чланак

Италијански новинар подметнуо Михи Љајића као репрезентативца Санџака?!

0
Фото: Тањуг/Драган Станковић, Википедиа/Девилле83,

Фото: Тањуг/Драган Станковић, Википедиа/Девилле83,

У интервјуу за „Коријере дела Сера“, осим што је Бехрами представљен као репрезентативац непризнате државе Косово, поред имена повратника у репрезентацију Србије Адема Љајића стоји репрезентација Санџак

Тренер Сампдорије и бивши селектор Србије Синиша Михајловић имао је прилику да чује избор новинара италијанског листа “Коријере дела Сера” како би данас изгледао састав Југославије која би играла на Светском првенству у Бразилу.

Новинар је “извео” наредних 11  играча: Ханданович (Словенија), Ивановић (Србија), Настасић (Србија), Савић (Црна Гора), Коларов (Србија), Бехрами (наведен као репрезентативац непризнате државе Косово), Пјанић (БиХ), Модрић (Хрватска), Пандев (Македонија), Џеко (БиХ) и Љајић (Санџак?!).

Председник савеза бивше државе би био Дејан Савићевић, а селектор Михајловић, који је имао замерке на овај списак.

– Мени би играо Матео Ковачић, а не Лука Модрић. Недостају вам неки играчи попут Лазара Марковића и Александра Митровића. Ивановића сам желео да доведем у Интер док је још био у ОФК Београду и док је био јефтин. Требало би пронаћи прави модел игре који би им одговарао – рекао је Михајловић.

У оргиналном тексту, осим што је Бехрами наведен као играч непризнате државе Косово, посебно запањује чињеница да је Адем Љајић, родом из Новог Пазара, представљен као играч Санџака!

Вероватно Михајловићу нису представљени ови детаљи, с обзиром да се ради о алудирању на одузимање једне области држави Србији.

Подсетимо, Љајић није био у репрезентацији док је Михајловић био селектор, јер је прекршио кодекс који подразумева певање химне “Боже правде”, а коју Љајић, који је муслиманске вероисповести, није желео да пева. По доласку Љубинка Друловића на функцију в.д. селектора А тима, Љајић се вратио у српку репрезентацију на пријатељском мечу са Ирском почетком марта.

Тренер Сампдорије је истакао да ће на Мундијалу навијати за Босну и Херцеговину и Хрватску.

– Преживео сам два рата и сада је томе крај. Морамо да гледамо напред. У том случају после Другог светског рата нико не би требало да игра против Немачке. Наравно, неке ствари не смемо да заборавимо, али не смемо дозволити да нам прошлост поквари будућност – рекао је Михајловић.

Спортске вести из земље и света можете пратити и на нашој Фејсбук страници Телеграф Спорт!

(Телеграф.рс)