Прочитај ми чланак

Руска порука САД: Чему сузе, вежбајте јогу и једите здраву храну

0

putin_medvedev_2

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков оценио је понашање САД у вези анексије Крима као ’’детињаст излив беса’’, истакавши да би амерички политичари требало да вежбају јогу и гледају ситком.

’’Државни врх САД је очигледно изнервиран, и не може да се помири са ситуацијом коју су у већем делу оне и проузроковале, тако што су у сарадњи са европским савезницима припремиле антируске снаге да преузму власт у Украјини’’, казао је Рјабков у интерјвуу за Интерфакс.

400742_sergej-rjabkov--youtube_f

’’Покушавајући да демонстрирају своје незадовољство због испољавања слободне воље грађана Крима, Вашингтон прекида и упропашћава контакте чак и у местима где је наставак дијалога у интересу Американаца’’, додао је он.

САД су, поред санкција одређеном броју бизнисмена и политичара за које сматрају да су блиски са председником Русије Владимиром Путином, отказале сарадњу НАСА-е и Руске свемирске агенције, осим сарадње у вези са Међународном свемирском станицом МИР.

’’Ситуација се претвара у шалу, јер, на пример, чак су отказани и састанци метеролога. Шта бисмо могли да препоручимо америчким колегама? Требало би више времена да проводе на свежем ваздуху, једу здраву храну и можда одгледају неки ситком на телевизији. То је боље, него да малтретирају друге и себе, када знају врло добро да је тај воз одавно отишао и да њихови дечји изливи беса, сузе и хистерија не воде ничему’’, истакао је за Рјабков.

 

(Вести онлајн)