Прочитај ми чланак

Србија, земља најјефтиније дроге

0

д1

Часопис Глобал пост је направио списак земаља у којима је најјефтиније и најскупље уживати у дрогама, пићу и цигаретама. Можда ће вас изненадити, али Србија није позната по повољном домаћем пиву, него дроги МДМА која је овде чак 20 пута јефтинија него у суседној Црној Гори.

1. Марихуана (цена у Србији 1.3 долара = 100 динара)*

Србија се није нашла на списку земаља где је најјефтинија марихуана, али је веома близу. Уживати у канабису је најјефтиније у Индији, где је један грам свега осам центи, а рекордери су и Јужна Африка и Гватемала. Најскупље је „пушити траву“ у Уједињеним Арапским Емиратима, где вам је потребно чак сто долара да бисте добили један грам производа.  У Србији вам треба око 1.000 динара за један грам, што је опет далеко јефтиније него у земљама региона.

д2

2. Кокаин (цена у Србији 88.2 долара = 7.400 динара)

Ова дрога је најјефтинија у Боливији, Колумбији и Перуу, где један грам кошта мање од 5 долара (400 динара). Најскупље је уживати у хероину у Аустралији, где кошта чак 300 долара, док је поприлично папрена цена и у Јапану и Египту, где вам треба више од 200 долара.

Србија је ту у златној средини. Овде вам треба око 88 долара да бисте купили један грам, док су сличне цене и у земљама Балкана.

д33. МДМА (Цена у Србији, за таблету, 2.65 долара= 220 динара)

Према подацима америчке Агенције за дрогу и криминал, у Србији је потребно само 220 динара да би се купила једна таблета дроге МДМА. Једина земља где је јефтиније купити ову дрогу је Пољска, где је потребно око 150 динара (1.7 долара).

Занимљиво је да је ова дрога чак 20 пута скупља у суседној Црној Гори где вам треба око 3.000 динара само за једну таблету (41.7 долар).

д4

4. Хероин (Цена у Србији 26 долара = 2.000 динара )

У Кенији грам хероина можете купити за невероватних 1.9 долара. У Брунеју за још невероватнијих 1330.4 долара. У Србији је потребно око 2.000 динара за грам хероина, и поново је „најповољнија“ и односу на остале земље региона.

д5

5. Кристал мет (Цена у Србији 2.65 долара = 220 динара)

Србија се нашла међу земљама где је најјефтинији кристал мет, где вам је потребно само 220 динара за грам, за разлико од рецимо Аустралије где вам је потребно 641 долар.

Србија се није нашла на листи најјефтинијих земаља што се тиче уживања у домаћем вину, пиву и цигарама, иако јесте испод светског просека.

(Блиц)