Прочитај ми чланак

ЛЕТОВАЊЕ НА КРИМУ: Само за храбре, одважне и за оне који имају

0

Krim-Rusija-6-670x446

Туристи из Србије могу ове године да летују у новом делу Руске Федерације. Цена за две особе износи око 1.650 евра за седам ноћења са доручком и авионским превозом.

Иако је криза и грађански рат у Украјини потпуно уништио туристичку понуду Крима, предстојећи период би требало да донесе мир овом новом делу Руске Федерације, а становници наше земље који то желе, могу слободно да летују на овом делу црноморског приморја, и да за то задовољство одвоје око 1.650 евра за две особе.

Jalta-Foto-Wikipedia-Dave-Proffer
Богата прошлост чини атрактивним и највеће градове Крима: познато летовалиште Јалту, Севастопољ и Јевпаторију, административни центар Симферопољ. За Крим кажу да је изазов, мистична дестинација, истинска атракција, али и полуострво добре забаве и великог уживања на готово сваком кораку. За славног руског кнеза Потемкина, “Крим је био рај”.

Туристичка организација Крима као своје најрепрезентативније центре сматра градове Јалту, Ливадију, Балаклаву, Севастопољ, Бахчисарај, Херсон, Одесу, Белгород Дњестровски и Шабо. Поред познатих и прелепих средњовековних градова Крима и Одесе, до пре почетка крвавог грађанског рата у овој земљи туристима широм света су остали у сећању тврђаве, храмове, џамије, синагоге, нуклеарни бункери, античка насеља, дворац грофа Воронцова, као и водопад Учан Су.

Jalta-Foto-Wikipedia-DDima-670x670Највеће атракције су ипак дворци Ливадија, у коме је одржана Кримска конференција “велике тројке” Черчила, Рузвелта и Стаљина, и “Ластавичје гнездо“, симбол Јалте.

Интересовање наших туриста за ову земљу није било велико. Сада, када је због немилих догађаја дошла у центар пажње светских и домаћих медија, постаје популарнија дестинација за туристе.

Из једне од малобројних агенција која по жељи наших туриста прави аранжмане за ову земљу наводе да је цена око 1.650 евра за две особе за седам ноћења са доручком у хотелу са три звездице и авионским превозом.

Иван Богосављевић, из агенције “Скифун”, наводи да су у ову понуду укључене аеродромске таксе и повратни приватни трансфер од аеродрома до хотела.

– Хотел “Бристол”  је у Јалти, налази се у старом граду и отворен је давне 1860. године. Првих 10 година је био у власништву Краљевске фамилије. Сви „виђенији“ Руси и Украјинци су кроз историју одседали у њему. У питању је понуда са стандардном двокреветном собом која има поглед на море – каже Богосављевић.

Најзанимљивији период за већину туриста је прва половина јуна, па је препорука за српске туристе да управо у том периоду посете Крим.

Krim-Rusija-13-670x502
Из Београда, најједноставније је путовати преко Цариграда, где се преседа и чека се лет за Симферопољ, одакле је обезбеђен локални превоз до Јалте.

Према подацима туристичких организација, до почетка рата,  у летњим месецима кримску обалу Црног мора је посећивало више од шест милиона туриста, а часопис “Вационална географија” је  прошле године ставио Крим у врх списка “20 места која обавезно морате да посетите”.

Уколико имате храбрости, добре воље и могућности, одлучите се за ову дестинацију и проведите свој годишњи одмор на обали Црног мора. Они који оду, увек се тамо поново враћају.

(Телеграф)