Прочитај ми чланак

УЈАК ЈЕ ПОРУЧИО МОЈОЈ МАЈЦИ: Требало је да останете и да убију српску свињу, твог мужа

0

„Спорни“ интервју је Синиша Михајловић дао за италијанску „Газету дело спорт“, у којем је отворено говорио о свим темама, укључујући и лични доживљај грађанског рата, који је растурио Југославију почетком деведесетих.

Фото: Танјуг, АП

– Током рата нисам куповао оружје, него лекове, одећу и храну. У Новом Саду сам због тога проглашен за почасног грађанина – изјава је Синише Михајловића, коју је мањи део и српске и хрватске јавне сцене, из њима знаних разлога, изокренуо наглавачке и направио пометњу.

Аутор разговора за „Газету“ подсећа да је Синиша Михајловић данас амбасадор Уницефа и да помаже сирочиће из рата и повратнике.

Али, осврт уназад је болан за Синишу Михајловића, било је сцена које је тешко заборавити.

– Сви ратови су ужасни, али овај у којем смо били је најгори. Убијали су се људи који су одрасли заједно. Гледао сам разорене породице, градове. Мој најбољи друг из детињства је срушио моју кућу. Када су ми родитељи из Вуковара побегли за Београд, мој ујак је назвао мајку (Хрватицу) и питао је зашто је побегла и рекао: „Требало је да останете и да убију српску свињу, твог мужа“.

На крају те приче помиње се Аркан, личност која се редовно потеже када неко пожели да дискредитује личност Михајловића.

– Аркан је заробио мог ујака, а ја сам му спасио живот. Аркан је био мој пријатељ још из времена када сам био у Црвеној звезди. Ја сам играо, а он је био вођа навијача. Бранио је Србе од Хрвата и био је наш јунак. Немојте погрешно да ме схватите, не поричем да је чинио злочине, али у рату нема добрих и лоших момака, нема црног и белог, доминира само црвена боја крви – објаснио је Михајловић.

(Вечерње Новости)