Прочитај ми чланак

Политичари и тајкуни на Балкану извршили економски геноцид

0

gotoviste11Глобализација, односно смањивање броја места на којима се доносе политичке и економске одлуке, циљ је Новог светског поретка.

Стожер окупљања нису САД, као такозвана најмоћнија сила, већ интернационална банкарска елита која је права најмоћнија сила света. Томе циљу служи Европска унија. Томе циљу служи евро. И томе циљу хрли српска влада…..…

Позната је мисао оснивача најмоћније банкарске династије света, Мајера Емшела Ротшилда: „Дајте ми контролу над новцем у некој држави и није ме брига ко прави законе.“ Ово никако да уђе у уши наших еврољубаца у оба смисла ове речи: оних што би да се евроунијате и оних што мисле да је евро, као монета фактор стабилности. Зато је Млађан Динкић, гробар српске привреде, а посебно српских банака обавио огроман посао у Србији за интернационалну банкарску елиту, када је улетео у „Народну банку“ 5. октобра 2000. године, па потом растурио четири развојне банке: „Југобанку“, „Београдску банку“, „Инвестбанку“ и „Беобанку“, а с њима и Службу друштвеног књиговодства (СДК), поред које не бисмо имали Пајтићеве војвођанске банкарске лопурде.

Наиме, у здравим државама комерцијалне банке следе национални интерес и новац користе како би подстакле производњу у земљи. Националне банке се тако и саме развијају, у складу са националном економијом. Систем олигархијских банака дивљег капиталистичког либерализма ради супротно томе, односно тако што се његова банкарска мрежа користи за исисавање развојног капитала из националних економија. Зато су велике српске банке прве ликвидиране после окупације Србије коју је извршила Сорошева „демократија“

.Први пут у историји домаћа власт сасвим легитимно и легално, на основи властите економске издаје, врши геноцид, уништење властитог народа. То је изузетна иновација глобализма којој нема примера у историји. Петооктобарски преврат је означио почетак новог историјског раздобља, у којем је Србија материјално осакаћена скоро онолико колико ју је осакатио „Милосрдни анђео“, а које ће бити упамћено као евроманијаштво.

После промена у октобру 2000. године, ново прозападно руководство је грађанима обећало бољи стандард и радна места. У том циљу су покренули приватизацију државних предузећа како би привукли стране инвестиције. Међутим, Агенција за приватизацију није осигурала да купац не избаци раднике на улицу када отуђи неку фирму, а спорни Закон о приватизацији је купцу дао за право да не обелодани свој идентитет или власничку структуру своје компаније.Тако се у стотинама српских приватизација страни купац само формално појављивао, а заправо је иза њега стајао домаћи бизнисмен. Моћан и близак с властима, користио је офшор компанију како би преузео имовину неког српског предузећа, њену вредност пребацио у иностранство, а раднике истерао на улицу.

Списак политичара, који су дошли на ДОС-овим таласима, и опељешили Србију је познат. Опљачкана добара која су у поседу брачног пара Драшковић, империје Бориса Тадића, Миодрага Ракића, Чедомира Јовановића, Млађана Динкића и других изрода,  може се означити милијардама евра!Из Србије је, у последњих тринаест година изнето најмање 51 милијарда евра, преко рачуна, и око 20 милијарди у кешу, дипломатском поштом и тајним каналима!Америчке истражне финансијске службе и полиције европских земаља знају сваки рачун, и где је завршила свака пара, коју су политички олигарси Србије изнели у иностранство. Еј, 51. милијарда евра. И ником ништа! Има ли краја сатирању грађана једне државе? Колико је стрпљење овог народа? …

Србија више никоме није зона интереса, а последња шанса да се она нађе у неком возу будућности, свакако је руски енергетски пројекат “Јужни ток”. Срећа је што ће га бити, упркос неописивој велеиздајничкој политици која је до данашњег дана вођена у свим српским владама, и која је плаћана новцем такозваних западних демократија, како Русија не би дошла у овај део Европе. ….. –

Погледајте: Hadson: Iz Srbije je izneta 51 milijarda dolara od privatizacijske pljačke

mf-sajt-banner-1

Глобализам је савршени колонијализам

Извор савршенства модерног колонијализма је у успешности преношења терета заробљавања на домаћу власт. Да би се дошло и опстало на власти нужно је следити и извршавати погрешне пројекте које намећу странци. Економска издаја је сама суштина владања

Од свих издаја економске су најгоре, најопасније. У стању су да допру до самих граница биолошке угрожености народа, што у дугој људској историји није успевало и највећим војним издајама. Штете могу да буду такве да се веома тешко надокнађују, уколико се уопште успијевају надокнадити. Србија сваке године у милионским износима из Фонда за развој финансира тајкуне и политику економског па и свеобухватног растакања Србије. Фондом за развој Србије управља министарство финансија, односно донедавно већ добро познати разбијач Србије Млађан Динкић. Мада му је званична намена подстицај развоја малих и средњих предузећа, истина је знатно друкчија. Наиме, највећи корисници Фонда за развој су српски мултимилионери.

На пример, за само три године „Rudnap Group – Minel Kotlogradnja”, предузеће које се налази у власништву тајкуна Војина Лазаревића, добило је милионске кредите у неколико наврата. На високом месту међу корисницима кредита налази се и име Миодрага Костића, власника „МК групе”. Његово предузеће је од Фонда добило више него целокупна српска привреда. И Костић и Лазаревић су тим парама куповали јахте којима крстаре Јадраном. Од Фонда је два милиона евра добио и Жељко Митровић, тачније предузеће „Пинк дигитал” које се бави штампањем ЦД дискова!

Ниједна влада након 2000. године није прионула на озбиљно решавање питања образованих стручњака, као ресурса од капиталног значаја сваке земље. Уместо тога, на делу је бескрупулозно партијско запошљавање. Оваквим приступом држава је угушила саму себе. Партије које су чиниле досадашње владајуће гарнитуре “по заслузи” су, и на силу, измишљајући радна места, запошљавале кадрове који су активизмом у предизборној кампањи, из потпуно егоистичних разлога постали заслужни за долазак странке на власт.

НАЈБОГАТИЈИ ЉУДИ

Светска штампа пренела је извештај британске невладине организације “Оксфам” да 85 најбогатијих људи на свету поседује исто имовине колико и половина човечанства (3,5 милијарди људи) !!!

На сцени је стравична пљачка државних ресурса, историјска стопа незапослености, дивљање криминала какав никада по овим небом није виђен, и све се то дешава  под командом однарођене демократско-напредњачке власти. Створили су од нашег друштвеног живота смрдљиву баруштину, клоаку, септичку јаму и транзициону, еуропску канализациону мрежу кроз коју тутње политичке протуве, њихове силиконске курветине, спонзоруше са сплавова, порно диве, медијске дроље.

Села у Србији на ивици су демографског и економског суноврата, а ситуација је гора него пре пола века. Милион хектара земље је необрађено. Ако је претходни цар  (Борис Тадић) био го а његова влада препуна лопова и превараната, лоше замаскирана иза економских и политичких реформи, садашња владавина Николића и Вучића најобичнија је фарса и представља наставак “демократских метода” предходне власти. СНС странка је смишљена као привремени пројекат, кукавичје јаје и политички провизоријум, подметнут искључиво са циљем да привремено обави пар прљавих послова (да преда Косово и за то време очува тековине демократске пљачке).

Ко тако безочно превари своје бираче, ко тако лако откине Космет, ко тако може да гледа народ у очи и да га лаже, не обећава ништа осим нове преваре. Кад имаш овакву политику и лидере не требају ти непријатељи.

Тренутно СНС има  велику подршку глупана, криминалаца, антисрба, али ме ипак, теши мисао, да је покојни Чаушеску убијен истог дана када му је у Букурешту, на тргу, клицало више од два милиона људи. Уведен је у хеликоптер, одведен до касарне, осуђен и стрељан.

 

(Balkans Chronicles)