Прочитај ми чланак

АЈМО, АЈДЕ СВИ НА ПРОТЕСТ: Београд, Бања Лука, Берани … скупови подршке Русији!

0

Protest patriote.jpg0

Покрет ДВЕРИ позива све патриотске странке, организације, удружења и појединце да се окупе, без обзира на међусобне разлике, на заједничком скупу подршке Русији у борби против нацизма у Украјини.

Говорници  испред Руске амбасаде
(за сада пријављени)

проф. др Мила Алечковић, универзиетски професор
Ђуро Билбија, новинар, уредник портала ФАКТИ
др Миша Ђурковић, удружење Српски код
Владан Глишић, члан Старшинства и кандидат за народног посланика ДВЕРИ
Срђан Ного, члан Старшинства и кандидат за народног посланика ДВЕРИ
Зоран Радојичић, члан Старешинства Двери

Организатори скупа наглашавају да одлуке руског председника Владимира Путина да оружјем заштити руски и украјински народ на Криму није „обична“ национална ствар Русије и Украјине, већ наставак општечовечанске борбе против највећег зла 20.века – нацизма.

Самим тим,  ово представља својеврсну историјску прилику у којој Србија треба да се одлучи да ли ће подржати борбу против нацизма или стати на страну нациста.

Покрет ДВЕРИ наглашавају да  сви српски родољуби, знају своје место  тедају безрезервну подршку политици Русије у намери да заштити руски и украјински народ у Украјини.

Зато Покрет ДВЕРИ покреће инацијативу да се организује скуп подршке испред зграде Амбасаде Руске Федерације данас, 03. марта у 17.00 часова.

Они позивају све патриотске странке, организације и појединце да се без обзира на међусобне разлике саберу у борби против нацизма као што је то српски народ одувек чинио.

Пре свега овај позив упућују Српској Радикалној Странци, Демократској Странци Србије, Патриотском фронту као националним опцијама који у својим политикама истичу Русију као нашег највећег пријатеља, како би показали јединствен став Србије и српског народа.  

Двери истичу да је време је да се покаже да се може патриотска опција уједини око важних државних питања и да политичке разлике не спречавају да патриотске странке препознају историјски тренутак за српску државу и народ.

+

И „ЋИРИЛИЦА” НА ПРОТЕСТУ

Српско удружење Ћирилица из Београда позива све људе којима су на срцу братски руски народ, православље и ћирилица  да 03. марта 2014. године у 17.00 часова дођу пред Амбасаду Руске Федерације у Београду и изразе подршку братском руском народу у Украјини који је под невиђеним притиском савременог наци-фашизма.

Скупови подршке православној браћи Русима и Украјинцима, у борби против НАТО агресора и савремено нацизма, одржаће се широм српских земаља.

У Републици Српској СНП Избор је Наш позива све српске патриоте и антифашисте да се окупе 03.03. марта на Тргу Крајине, у 17 сати.

Они у свом прогласу истичу да одлука руског предсједника Владимира Путина да оружјем заштити руски и украјински народ на Криму није „обична“ национална ствар Русије и Украјине, већ наставак општечовјечанске борбе против највећег зла 20.вијека – нацизма.

И Српска листа , у Црној Гори, је најавила да ће у Беранима, на главном градском тргу, 03. марта у 17 сати одржати скуп подршке руском народу и украјинском народу у борби против НАТО агресора и савременог нацизма који жели да уништи и пороби словенске државе тако што ће да завади братске словенске народе.

Зато, Српска листа позива све српске патриоте из Црне Горе да дају подршку Владимиру Владимировичу Путину и руководству Руске федерације, на главном градском тргу у Беранама, у 17 сати. 

Српски код: Подржавамо иницијативу за подршку руском народу у Украјини

Студенти и омладина окупљени око удружења „Српски код“, чији су програми  усмерени на очување српског идентитета и заштиту српског народа на јединственом културном, политичком и духовном простору Србије, Црне Горе и Републике Српске и осталим деловима Балкана где живе Срби, као и на продубљивање веза између младих интелектуалаца у Србији и Русији, подржавају акцију Покрета „Двери“ за подршку руском народу у борби против нацизма у Украјини која представља  наставак општечовеченске борбе Русије против највећег зла 20. века – нацизма.

moskva-protiv-majdanОдлука руског председника Владимира Путина да оружјем заштити руски и украјински народ на Криму није „обична“ национална ствар Русије и Украјине, већ наставак општечовеченске борбе против највећег зла 20. века – нацизма.

Украјински покрет Слобода и његов лидер Олег Тјагнибок су настављачи нацистичке политике украјинских националиста из Другог светског рата. Њихова срамна улога у прогањању руског народа – партизанских антифашиста и Јевреја – довољан је разлог да сваки нормалан човек на свету – било на Истоку или на Западу – устане против НАТО пуча у Кијеву.

Позивамо све студенте Београдског универзитета, патриоте, борце против нацизма и пријатеље нашег братског руског народа и целе Русије, без обзира на политичке и страначке разлике, да својим присуством подрже ову нестраначку акцију Покрета Двери 3. марта 2014. године, у 17 часова испред Амбасаде Руске Федерације у Београду. 

(Србин.инфо, НСПМ)