Прочитај ми чланак

Адеме, гини за Србију, макар то било и у тишини!

0

аде

Фудбалска Србија је на новом почетку. По ко зна који пут. Само сада, по мишљењу искусног фудбалског тренера Милана Живадиновића, “орлови” немају алтернативу.

– Наша репрезентација мора да се нађе на Европском првенству у Француској! Ако постане јасно да тако нешто није оствариво – марш сви из Фудбалског савеза Србије. Моментално!

Живадиновић страхује од тога да се и под вођством привременог селектора Љубинка Друловића читава прича о будућности репрезентације не претвори у банална препуцавања. Пример је повратак Адема Љајића, фудбалера Роме, и полемика око тога – треба ли Љајић да пева химну ако мисли да заигра за Србију

– Не мора и не треба! Мене тренутно као навијача националног тима, али и као бившег селектора, није брига да ли ће неко од фудбалера заиграти у розе или црним копачкама, хоће ли се шишати на нулу или ће излазити на сплавове с црнкама или плавушама. Мене занима да видим играча који ће да остави срце на терену, да помогне Србији да се коначно нађе на једном великом такмичењу. Адем је, сигурно, један од наших адута – каже Живадиновић.
Наш саговорник користи прилику да путем “Ало!” пошаље поруку до Рима, до самог Адема.

– Љајићу, добар си момак, сјајан си играч. Радоваћу се да те поново видим у репрезентацији како гинеш на терену, с песмом или у тишини – свеједно. Битно је да се ти и твоји саиграчи нађете у Француској. Све остало је неважно – одлучно ће Живадиновић.

Нашег тренера не брине то што се Љајић још нигде није огласио лично, одлука о његовом пристанку је стигла само од портпарола Алексадра Бошковића.

– Познајем систем рада у Савезу и сигуран сам да имају уверавања и од Адема Љајића да ће се одазвати репрезентативним обавезама, да их неће продати. Уосталом, сад нико и не помишља да помене певање химне као услов за наступ у националном тиму. Добро је да је тако. Ми морамо на фудбалски начин да покажемо јединство већ на пријатељском мечу са Ирском. Стога је победа важна већ сада – закључује Милан Живадиновић.

Са Љајићем неће бити изненађења!

Љубинко Друловић, привремени селектор Србије, за “Ало!” је објаснио да се још није чуо са Адемом Љајићем, али и то да “не очекује никаква изненађења када је његово појављивање у питању”.
– Чекам га на окупљању репрезентативаца, не видим ништа спорно у томе. Посао портпарола је да контактира с играчима, ја ћу са Адемом причати чим се будемо видели уочи меча са Ирском – рекао је Друловић.

(Ало!)