Прочитај ми чланак

У току протести за српско Косово у у Пољској, Чешкој и Словачкој (ФОТО)

0

protesti ceska kosovo

Тренутно су у току демонстрације у Пољској, Чешкој и Словачкој, под називом Косово је српско. СРС је упутила писма подршке, која се тренутно читају на протестима.

У Чешкој се на списку организтора и говорника налазе новинари, филмски редитељ и више патриотских организација. У оквиру протеста у Прагу окупљенима ће се обратити чешки народни посланик и један члан сената, а тренутно се чита писмо генерала Божидара Делића члана председничког колегијума Српске радикалне странке. Исти вид подршке СРС упућен је и протесту у Острави.

У координацији са предходно наведеним догађајима данас се одржавају протести у Словачкој-Братислави, као и у Пољској престоници Варшави и граду Вроцлаву. На овим протестима прочитаће се писмо Звонка Михајловића, вишегодишњег градоначелника Штрпца, најјужније српске енкалве на Космету.

Међу говорницима наћи ће се и чланови Еврпског фронта за солидарност са Косовом, који су прошле године посетили Космет и Београд, а о у сарадњи са омладином СРС одржали трибину.

У целости објављујемо послата писма захвалности и подршке патриотама 3 словенске земље.

bozidar delic
Писмо генерала Божидара Делића:

Драги пријатељи, најсрдачније поздрављам све присутне на данашњем скупу! Подршка коју дајете својој словенској браћи на Косову и Метохији, значи нам много. Наши народи су неколико пута у својој историји у тешким моментима испољавали узајамну словенску солидарност. То и ви чините овим скупом. На самом крају Двадесетог века,1999.године, десила се агресија на нашу земљу. Највећа сила коју је свет видео у својој новијој историји оличена у 19 земаља НАТО пакта предођениг САД, уз подршку и помоћ још 6 земаља, наших суседа кршећи повељу УН напало је нашу малу земљу. Укупан однос снага је био око 1000:1 у корист агресора. Наша војска и народ су пуних 78 дана пружали херојски отпор непијатељу.

Рат је завршен уз посредовање већег броја земаља, политичким споразумом и Резолуцијом 1244 УН. По овом споразуму на Косову и Метохију су ушле међународне војно-полицијске снаге а наша војска и полиција су напустиле Косово и Метохију. Заједно са војском и полицијом са Косова и Метохије је отишао и већи део српског народа. Невиђеним злочинима над срским народом, паљењем и уништавањем нјегове имовине, верских објеката и историјског наслеђа, протерана је и већина преосталих стба са Косова и Метохохије од стране шиптарских терориста. Ови злочини и убиства дешавали су се у присуству мађународних снага, ноје најчешће нису штитиле Србе.

 На територији која претставља историјско, верско и духовно средиште српског народа под утицајем светских моћника САД и Немачке ствара се нова нарко држава Косово. Срспке патриоте ће се борити свим средствима за повратак Косова у територијални састав србије. Због тога, ваше разумевање, подршка и данашњи протест има за нас посебан значај. КОСОВИ ЈЕ СРБИЈА! ЖИВЕЛО СЛОВЕНСКО БРАТСТВО НАШИХ НАРОДА!

Zvonko Mihajlovic

Писмо Звонка Михајловић, председник косовског округа СРС и члана централне отаџбинске управе:

Поштовани пријатељи Српског народа, Срби и Српски народ у овом тренутку проживљавају своје најтеже тренутке у својој дугој историји. Много је фактора у иностранству али и у сопственој земљи који не желе добро Српском народу. Некада су средства за обрачун са Србијом била пука сила која је демонстрирана НАТО агресијом на једну суверену државу без предходне одлуке и сагласности СБ УН, а сада се користе неки други перфиднији методи. Србији се отима 15 одсто њене вековне територије. јавно се исказују претензије и према другим деловима земље. Србија се уводи у дужничко ропство. Наше се фабрике и привредни ресурси продају у бесцење странцима који их касније затварају и од нас праве тржиште. Намећу нам неке назови Европске вредности које нису у духу Хришћанства и вере а односе се на једнополне бракове. Срби такву појаву сматрају за болест једног малог дела свог друштва.

У унутрашње ствари Србије желе да се мешају стране амбасаде у жељи да њихове препоруке буду обавезујуће за Српску Владу. Нажалост, са оваквом Владом која је зависна од америчке спољне политике то и јесте случај. Проблеми око Косова и Метохије се са терена СБ УН селе на терен ЕУ која је под снажним утицајем САД и која је по правилу пристрасна и налази се на страни албанских сепаратиста. Њихова је жеља да у срцу Европе створе исламску земљу која ће бити НАТО база и која ће опстајати захваљујући трговини наркотицима, белог робља и шверцу оружја. Сви споразуми који се постижу у Бриселу су на штету Срба и Србије.

Упркос свим тим изазовима Српски народ на Косову и Метохији је решен да остане и опстане на својим вековним огњиштима и да се ни по цену живота не одрекне своје вековне територије. У тој борби нама је јако драгоцена подршка наше браће из Пољске, Чешке, Словачке, али и Русије, Кине, Индије и осталих земаља које поштују међународно јавно право и принципе неповредивости граница суверених земаља. Овом приликом желим да поздравим све пријатеље Српског народа у Пољској и да им се у своје име и у име моје српске браће са Косова и Метохије захвалим на свему што чине на ширењу истине о покушају отимања српске територије бруталном силом. Колико Ви чинили добро за Српски народ толико вама Бог узвратио истом мером.

(Србин.инфо, Драган Пилиповић)