Прочитај ми чланак

Да Русија ради у Мексику ово што Јенкији чине у Украјини – они би већ заузели Мексико Сити

0

07724

IFE News однекуд је набавио снимак пресретнутог телефонског разговора Викторије Нуланд и амбасадора САД у Украјини.

За мене ови Јенкији, ови скотови нису изненађење.

Још док сам живео у Америци, имао сам прилику да разговарам са неколицином конгресмена и једним гувернером. Та господа су на мене оставила одвратан утисак, тако да сам још крајем ’70-тих добио генералну слику америчког политичара: лажљивац, лажни богомољац и развратни скот.

Зашто је боље имати лично искуство – јер не грешиш уопште или на крају мање погрешиш.

Гледајте, они хоће да извуку Украјину из сфере нашег утицаја, не гнушајући се да имају посла са елементима који би требало да су им најдаљи – са нацистима са запада Украјине.

Јенкији су у Либији и Сирији сломили државност тих земаља, ослањајући се на најбандитскије и најнепријатељскије елементе међу исламским екстремистима.

Американци су неодговорни, неморални, где год да дођу – направе бордел. А после их баш брига, оставе крвави бордел и са свог континента задовољно посматрају како се у крвавом борделу грче народи и земље.

Руски либерал, који аплаудира кијевском Мајдану у организацији Американаца, за мене је ћелаво дете, неискусни глупан, генерално, крајње лаковерна личност. А ипак сам изненађен којом брзином су се све те вашке накотиле у нашој националној држави. За двадесет и више година имамо целу класу брбљивих и слинавих, али обучених у одела и кравате туђинаца. Aliens (ванземаљци)!

Мислим да су Амери непоправљиви. Након што су 11. септембра 2001. на себи осетили мржњу других, они нису пожелели да постану другачији. Још више су подивљали, постали су неодговорнији и аморалнији.

У суштини, данас је злочин бити Американац. Чак бити професор на америчком универзитету значи бити – злочинац.

Како се дрско и деспотски понашају према Украјини, та Нуландова и бедни амбасадор који одлучују како наочарац Јацењук треба да буде главни, да Кличка треба померити, али не и сасвим уклонити. Како са необичном лакоћом мобилишу своје Мекејнове и потпредседника Бајдена, како под столом шутирају агресивне неспретне Европљане.

Замислите да Русија сада изводи у Мексику ово исто што они чине у Украјини! Они би експлодирали од негодовања. А америчка армија би већ заузела Мексико Сити.

Док се наши државници, Вања и Вова, само добродушно чешу.

Украјина је земља где се родио Гогољ, где су се родили философ Сковорода и Татлин, где су се родили наш батко Махно и историјски Лав Бронштајн, где је летела паночка (госпођица) у сандуку и кључала Запарожка Сеч. То је земља наших снова, наших боли и радости, наших снова о Криму и Одеси, о степи код Херсона, о месту где је погинуо Жељезњак, о нашим митовима и легендама, господо државници!

Русија дозвољава Вулгарним Јенкијима у карираним панталонама, Нуландима, Бајденима и Мекејнима да упадају на свету земљу наших предака! У наш колективни сан, у наш колективни понор сећања!

Ето докле смо догурали!

Била је ово моја љутита проповед о Јеникјима.

Пише: Едуард ЛИМОНОВ, писац и опозициони политичар (Москва)

 

(Факти)