Прочитај ми чланак

СИРИЈА: Ратни извештај за 31.01./01.02. 2014. (Фото)

0
Sirija vojska8_n
 
Тренутно стање на  сиријским фронтовима  – извештај по градовима:
 

ДАМАСК

У реону села Хан Аш-Ших јединице САА уништиле међународну терориситичку групу у јачини од најмање 10 људи. Половина уништених терориста су из Туниса и Саудијске Арабије. Припадали су радикалним такфиристичким групама „Ахрар Аш-Шам“ „Ахфад Ал Расул“ и „Сарај Ал-Аз“.
 
У рејону Дараје и Јабруда, током данашњег дана јединице САА су убиле још десетак терориста који су покушавали да се забаце за леђа регуларним снагама у дубину слободне територије. Тако је код дела града Адра, уништена мања диверзантско терористичка група, јачине 3 људи из бригада „Исламски Фронт“.
 
Такође и у предграђима око Џобара, у непосредној близини школе одбијен је напад скупине од око 200-250 терориста у којем су нападачу нанети осетни губици.
 
Поново су терористи интензивирали минобацачку ватру по цивилним циљевима широм Дамаска. Тако је код локалне џамије од последица МБ гранате кал.82мм рањено 9 цивила од чега 1 жена и 2 деце. Истовремено је у једном од квартова пронађено возило крцато експлозивом и спремно за активацију. Брзом акцијом деминерског спецназа САА, ова паклена машина је деактивирана.

Sirija ubijeni teroristi_n

ХОМС

У граду Хомс, квартали Ал Карабис, Ал-Вар као и широм целе провинције у више координисаних КТО уништено на десетине терориста. Један од њих је и Јасеф Мадхат Ас-Сагир, локали такфиристички вођа.

ХАМА

У околини градића Саламија, јединице САА уз подршку тенкова уништили комплетну терористичку групу која је посела шири реон села Аршуна. Података о броју уништених бандита нема (још се пребројавају).
 
На аутопуту Суран-Морк ВВС ракетирало једно возило са тешким митраљезом као и магацин са оружјем. Нема података о жртвама сем да је возило одлетело у ваздух.

Sirija vojska
ЛАТАКИЈА

У рејону села Рабија, САА убила 38 терориста из радикалне групе ИСИЛ, која је углавном била састављена од страних џихад плаћеника. Идентификовани су држављани Саудијске Араије Зајин Мувија, Ахмад Шавад као и либијци Рами Абу Каб, Мажди Хинди и извесни Абу Шаукат, иначе вођа ове уништене терористичке групе.

Sirija vojska.jpg1_n

АЛЕПО

У граду Алепо и широј околици САА наставила су успешним КТО. У заседним дејствима, само током данашњег дана пресечено је и ликвидирано најмање 3 диверзантско-терористичке групе са укупно 50 терориста. Уништен је један бестрзајни топ као и возило са тешким митраљезом са комлетном посадом.