• Почетна
  • СВЕТ
  • У обрачуну полиције и терориста у Русији седморо мртвих
Прочитај ми чланак

У обрачуну полиције и терориста у Русији седморо мртвих

0

ruski-specijalci

МОСКВА – Тројица руских војника и четворица наоружаних цивила убијени су данас током међусобне размене ватре на југу земље, саопштио је Национални комитет за борбу против тероризма (НАЦ).

Пуцњава се догодила током потере за екстремистима, која је предузета због обезбеђења предстојеће зимске Олимпијаде у Сочију, а међу убијеним цивилима је и особа оптужена да је учествовала у организацији напада аутомобилом-бомбом прошле године у Пјатигорску, када су убијена три лица, пренела је агенција Ројтерс.

У Русији је на снази висок степен приправности после два узастопна терористичка напада који су се догодили у Волгограду крајем децембра, када је убијено 34 људи.

Трагови злочина воде ка милитантним исламским групама са Северног Кавказа, а руски председник Владимир Путин наложио је појачане мере безбедности у читавој земљи, док су у подручју Сочија полицијске снаге стављене у стање највише борбене готовости.

Према незваничним информацијама за које нема потврде у руским медијима, Путин је запретио одмаздом Саудијској Арабији, јер ова земља наводно пружа подршку и логистику терористичким групама које делују у Русији и одговорне су за нападе у Волгограду.

(Tанјуг)