Прочитај ми чланак

EP: Неочекиван пораз Србије

0

rukomet_orig

Рукометаши Србије доживели су неочекиван пораз од Русије 27:25 (14:14), у другом колу Европског првенства у Данској.

„Орлови“ су подбацили против екипе која је била аутсајдер на папиру пред првенство и угрозили шансу да се пласирају у другу рунду, што су могли да обезбеде победом.

Србија је одиграла на очекиваном новоу само првих 15 минута меча, када се стекла четири гола предности и најавила лагану победу, али је у наставку била немоћна против руске одбране.

Најефикасниј у нашем тиму био је Марко Вујин са 6 голова из 13 шутева, док је Петар Ненадић дао 5 из седам покушаја. Подбацио је јунак победе над Пољском голман Дарко Станић са свега пет одбрана.

С друге стране је доминирао његов колега Вадим Богданов са 15 интервенција, док је Русе у нападу предводио Јегор Евдокимов са 5 голова из шест шутева. Руси су имали неколико расположених играча, па су тако петорица постигла по четири гола.

Србија је на отварању ЕП победила селекцију Пољске, а у последњем колу за два дана је очекује један од фаворита Француска.

У првих пет минута Србија је јурила минималну предност Руса, да би потом Рајко Продановић за два минута одвео „орлове“ на два гола предности. Руси су покушали да се брзо врате у егал, Коваљев је смањио, али наш тим наставља у истом ритму те головима Вујина и Никчевића из контре повећавају предност на 7:4, након чега Руси траже тајм-аут.

Међутим, минут паузе није успорио „орлове“, Вујин и Никчевић постижу још по гол за +4, али за само пет минута праве потпуни преокрет серијом од пет голова. Очајан период нашег тима коначно је окончао Момир Илић голом са леве стране за изједначење.

Руси ипак не праве исту грешку са старта меча, настављају да диктирају темпо, па им десет минута пре полувремена Шишкарјев доноси а први пут два гола предности (12:10). У последњих пет минута наш тим је коначно заиграо боље, направио серију за изједначење те на полувреме отишао у егалу 14:14.

Србију је у првом полувремену предводио трио Вујин-Продановић-Ненадић са по три гола. С друге стране је блистао голман Вадим Богданов са осам интервенција. Наш тим и даље чека да проради Дарко Станић, који је у првих пола сата имао само једну одбрану, од осам шутева ривала.

Селектор Матић није успео да пронађе решење на полувремену, српски напад је и даље деловао смушено испред одбране Руса који су за само три минуте направили серију од три гола (17:14). Потом Евдокимов одводи Русе на +4, да би тек у деветом минуту наставка Немања Илић постигао први гол за Србију у другом полувремену.

У наредних неколико минута Србија је нешто лакше излазила на крај са одбраном ривала, па су Вујин те Ненадић са два гола смањили заостатак на два гола. Међутим, сјајни Горбок одржава Русе на дистанци.

Ушли су „орлови“ у одличан ритам, Вујин са пенала смањује на само гол заостатка, али наш тим не успева да преломи ситуацију у своју корист, па Скопинцјев и Атаман враћају Русију на 23:20. Ипак, Срби се не предају, те осам минута пре краја головима Никчевића и Зеленовића поново смањују на гол разлике.

Србија је до последња три минута имала прикљчак, када је Вујин погодио из средине за 25:24, али минут касније Петар Ненадић добија два минута искључења и техничку грешку што Руси претварају у +3 и решавају меч у своју корист. Пола минуте пре краја Никчевић поставља коначних 27:25 за „Зборнају“.

(Б92)