Прочитај ми чланак

РУСКО ВОЈНО ЧУДО: Ловац Т-50 петнаест пута неприметнији од Су-27 (Фото)

0

Демонстрационные полеты на авиасалоне МАКС-2013

Творцима ловца пете генерације Т-50 (перспективног авио-комплекса фронтовске авијације – ПАК ФА) пошло је за руком да вишеструко смање видљивост овог авиона за радаре у поређењу са већ постојећим моделима у наоружању руске војске.

Површина радарског пресека ПРП (мера детектовања објекта радаром) код Т-50 смањена је до просечне вредности у опсегу од 0,1 до 1 квадратног метра. Поређења ради ПРП ловца Су-27 износи између 10 и 15 квадратних метара.

ПРП америчког ловца пете генерације Ф-22 износи између 0,3 и 0,4 квадратна метра.

Први Т-50, како се очекује, ступи ће у наоружање 2016. године.

sU 2559

Ловачко-бомбардерски авион Су-25СМ сада може да гађа и до 4 циља истовремено

Крајем децембра успешно је завршено тестирање у оквиру примопредаје руског ловачко-бомбардерског авиона Су-25СМ, јавио је у суботу извор у одбрамбеној индустрији Русије.

Према његовим речима током тест летова проверена су нова средства за гађање циљева и комплекс за радиоелектронску борбу Витебск-25, који обезбеђује гушење сигнала радиоелектронских уређаја копнених комплекса ПВО и циљева у ваздуху.

Ловачко-бомбардерски авиони Су-25 сада могу да гађају и до четири копнена циља истовремено. Модернизовано је око 80 авиона руског ратног ваздухопловства.

4Su-35S

Постоји могућност да Индонезија купи нове руске ловце

Министарство одбране Индонезије планира да замени, из наоружања избачене, застареле ловце Ф-5 Тигер борбеним возилима најновије генерације и разматра могућност куповине авиона Су-35 у Руској Федерацији. Ради се о куповини 16 ловаца – комплетне ескадриле.

Индонезија је 2003. године у Русији прво купила ловце Сун, а у августу 2007. године две стране су склопиле нови уговор о испоруци још 6 ових авиона. Током испуњења трећег уговора који је потписан 2011. године индонежанске ваздухопловне снаге су добиле по два авиона у фебруару, мају и септембру два.

(Глас Русије)