Прочитај ми чланак

Америчка финансирана група из Београда стоји иза планираних протеста у Кијеву

0

CANVAS

Последњи протести у Украјини имају на себи жиг, страног организованог покушаја да се дестабилизује влада Виктора Јануковича, пошто је он одбио да потпише уговор о асоцијацији са ЕУ, који би створио раздор између Украјине и Русије. У ту сврху се боксерска звезда, која је постала политичар са великим амбицијама, Виталиј Кличко, састајао са представницима Стејт Департмента и странке немачке канцеларке, Ангеле Меркел – ЦДУ .

Уговор о асоцијацији са Украјином је био одбачен од стране многих чланица ЕУ због економских проблема.

Две најбитније ЕУ фигуре које су лобирале за овај уговор су, шведски министар иностраних послова  Карл Билт и пољски министар Радослав Сикоровски, за које се зна да су блиски Вашингтону. САД су увек чврсто гурале Украјину у ЕУ интеграцију, као што су и стајале иза нуеспеле Наранџасте револуције, која је имала за циљ да одвоји Кијев од Москве, и тиме додатно ослаби Русију. Сада Украјинци сада имају доказе о директном учешћу амерички плаћене групе КАНВАС у простестима у Кијеву.

Копија памфлета који је дељен опозиционим демонстрантима у Кијеву је идентична копији памфлета који је амерички финансиран Канвас користио у Египту приликом рушења Мубарака.

PamphletsinUkrainehandedoutduringprotestsandpamphletsthatwerehandedoutinEgypt

Слика лево је летак са трга Тахрир; десно је са Кијевских протеста, а доле је оргинал коришћен од стране Београдског НВО Канвас.

Kanvas

Канвас, некада Отпор, је добијао доста пара од САД Стејт департмента у 2000.  да би направио обојену револуције у Југославији. И од тада имамо професионалне добро плаћене лажне револуционаре који раде за интересе САД.

Директни извори у Кијеву које сам контактирао, кажу ми да су протести почели мећу студентима и незапосленима који су купљени новцем. Податак који доста открива је појава Виталија Кличка као новог политичара у Украјини. Нема сумње да је каријера боксера добар увод за бављење политиком.

Кличка подржава помоћник државног секретара САД Викториа Нуаланд. Нуаланд, бивша амбасадорка САД у НАТО, је неоконзервативац, која је ожењена неоконзервативцем Робертом Каганом.

Кличко је такође пријатељ Ангеле Меркел. По чланку „Шпигла“, Меркелова жели да подржи Кличка у трци за председника Украјине. Још један од доказа који откривају шта лежи иза „демократске“ опозиције је и то што су захтеви демонстраната промењени, од прихватања споразума са ЕУ до оставке владе Јануковича.

Наиме, Кличко и опозиција су користили несрећни политички обрачун с демонстрантима да би омасовили свој протест – од неколико стотина до неколико десетина хиљада учесника. Ипак, Влада је 18. децембра – потписивањем великог економског споразума с Русијом, којим Русија пристаје да смањи цену гаса који извози у Украјину за трећину, на 268,5 долара по кубном метру са садашњих 400 долара, те да купи 15 милијарди дуга Украјине у еврообвезницама – донекле издувала ветар из Кличкових једара. То даје простора Украјини да избегне банкрот и мирно преговара о својој будућности, без бојазни од уцена Брисела.

(boilingfrogspost.com – за Србин.инфо превео: Теша Тешановић)