Прочитај ми чланак

БУДВА: Двадесет момака тукли синове Ђукановићевих функционера

0

zeta-film-budva

У масовној тучи која се прекјуче око три сата иза поноћи догодила на паркингу Зета филма у центру Будве, повређени су Подгоричани Лука Ђуришић и Амар Нухоџић.

Туча се догодила када је готово 20 момака из Подгорице, углавном малолетника у видно алкохолисаном стању, насрнуло на двојицу младића који су се враћали са новогодишњег провода. Иначе, Лука Ђуришић је син министарске одбране Милице Пејановић-Ђуришћ, а Амар Нухоџић је син посланика Демократске партије социјалиста и председника Одбора за безбедност и одбрану Мевлудина Нухоџића.

Њих двојица су у масовној тучи задобила лакше телесне повреде, а цео случај полиција је процесуирала. Из Управе полиције „Вијестима недјељом” је потврђено да су синови функционера повређени.

„Након туче већина учесника је приведена у будванску станицу полиције и од њих су узете изјаве. Изјаве су узете и од Ђуришића и Нухоџића. Догађај је квалификован као прекршај”, речено је синоћ из Управе полиције.

„Вијестима недјељом” је из више извора потврђено да је до туче дошло након размирица између две групе младића, који су се проводили на истом месту.

Обрачун је кулминирао на великом паркингу у центру града. Након што је дошло до опште туче, неколико таксиста који су били у близини покушало је да реагује, а убрзо је на лице места стигла и полиција која је патролирала градом.

У тучи није дошло до тежих повреда, иако су Ђуришић и Нухоџић примили неколико удараца. Према речима очевидаца, туча је била жестока и у њој је учествовало више од 20 момака.

Саговорник „Вијести” из полиције рекао је да инспектори испитују како су малолетници дошли у контакт са алкохолом, имајући у виду да је свуда у локалима и супермаркетима било јасно стављено до знања власницима да се морају поштовати законска правила, те да ће инспекцијске службе реаговати и затварањем угоститељских објеката, уколико утврде да се правила крше.

„Вијести” нису успеле а ступе у контакт са министарком одбране Пејановић-Ђуришић.

Нухоџић, чији је син повређен у тучи на последњим локалним изборима у Будви био је главни координатор ДПС-а за метрополу туризма.

(Факти)