Прочитај ми чланак

Албанци због БАДЊАКА напали СРБЕ на КОСМЕТУ и протерали Вулина!

0

djakovica_bus

Наставља се терор над Србима на Космету. Довољно је да Албанци, у градовима у којима више не живе Срби, виде нешто српско, па да крене насиље.

На српски аутобус, који је возио Србе  протеране из Ђаковице, а који су дошли да обиђу своју цркву, Успење Пресвете Богородице,  и да у њеној порти упале Бадњак. бачено је камење, тако да су многа стакла  поломљена и аутобус руиниран.
(Танјуг)    

Председник привременог органа општине Ђаковица, Коста Белошевић, изјавио је данас да  Албанци у Ђаковици  им нису дозволили да обиђу цркву Успења пресвете Богородице.

– Расељени Срби су стигли испред порте цркве у Ђаковици где су их сачекали албански демонстранти. На аутобусу је поломљено доста стакала, а Срби су се вратили одатле у манастир Високи Дечани – рекао је Белошевић.

Белошевић је изјавио да у инциденту само пуким случајем није нико теже повређен, док су многи путници претрпели шок и због тога што их је инцидент подсетио на дане када су брутално отерани из Ђаковице од стране својих дојучерашњих комшија Албанаца.

У Ђаковици је некада било око 12.000 Срба, а данас су преостале само четири српске монахиње.

Након инцидента протерани Срби, који су желели да у свом завичају присуствују паљењу бадњака, уз пратњу окупаторске шиптарске полиције, која је цео догађај мирно посматрала, вратили су се и отишли у манастир Високи Дечани.

Да је све испланирано и да инцидент није случајност, већ са циљем да се спречи паљење Бадњака, говори чињеница да је и јутрос од стране шиптарске окупаторске полиције био забрањен долазак у Ђаковици Александру Вулину који је требао са протераним, из тог града Србима, да  упали бадњак после 15 година у порти цркве Успења пресвете Богородице.

(Србин.инфо)