Прочитај ми чланак

„План Далас“ – завера против Русије, Србије и других источних земаља

0

srbija-rusija121212

“Словене ратом не можеш да победиш. Ми ћемо им дати лажне идеале и они ће сами себе да униште“ – А. Далас.

…И мали број, веома мали број људи ће схватити о чему се ради. Али, такве ћемо људе ставити у беспомоћан положај, исмевати се са њима, оклеветати их и прогласити их отпадницима друштва. Ми ћемо рушити духовне вредности, вулгаризовати и уништавати основе народне моралности. На такав начин ћемо расклимати покољење за покољењем, ловићемо људе у детињству и младалачком добу, увек ћемо главну ставку да бацамо на омладину, деморалисати, развраћати и обешчаћивати је. Направићемо од њих цинике, вулгарне људе, космополите. Ето, тако ћемо ми то да урадимо…

Ален Далас (1893-1969), од 1942-1945 године, водио је политичку обавештајну службу у Европи, директор ЦИА од: 1953-1961, године. Један је од организатора обавештајне шпијунаже и саботаже против Совјетског Савеза, а после рушења СССР-a, против Русије, Србије и других источних земаља и идеолог је „хладног рата“.

 „И само мало њих ће разумети и схватити …“

„Рат је завршен, полако ћемо све изградити, и ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјалну моћ на магарчење и залуђивање људи.

Човечији мозак, свест људи склони су променама. Посејемо ли тамо хаос, ми ћемо неприметно да им подметнемо лажне вредности и приморати их да те вредности и прихвате. Како? Ми ћемо наћи истомишљенике, своје савезнике и помоћнике у њиховој домовини.

Мало по мало, ми ћемо одиграти грандиозну по свом обиму трагедију погибије свих православних Словена, и коначно, неповратно ћемо угасити њихову националну свест. Књижевност, биоскоп и позориште ће прослављати најнижа људска осећања. Ми ћемо на сваки начин подржавати оне који буду усађивали у човеков разум култ секса, насиља, садизма и издаје – једном речју сваке неморалности.

У управљању државом, ми ћемо изазивати хаос и неред. Неприметно, но активно и постојано, помагати деспотизам чиновника, корупцију и непринципијелност. Честитост и праведност биће исмевани, никоме неће бити нужни и биће сматрани остатком прошлости. Грубости и наглост, лаж и обмана, пијанство, наркоманија, издајништво, шовинизам и непријатељство према народима – све ћемо то култивисати у свест људи.

И мали број, веома мали број људи ће схватити о чему се ради. Али, такве ћемо људе ставити у беспомоћан положај, исмевати се са њима, оклеветати их и прогласити их отпадницима друштва. Ми ћемо рушити духовне вредности, вулгаризовати и уништавати основе народне моралности. На такав начин ћемо расклимати покољење за покољењем, ловићемо људе у детињству и младалачком добу, увек ћемо главну ставку да бацамо на омладину, деморалисати, развраћати и обешчаћивати је. Направићемо од њих цинике, вулгарне људе, космополите. Ето, тако ћемо ми то да урадимо“.

article_big_1309960595Exit1

Ален Далас: „Размишљања о спровођењу америчке  послератнe доктринe против СССР „, и против Истока 1945 године

Још 1945. године док се тенковске и пушчане цеви и цеви Каћуша нису биле ни охладиле, између Америке и Немаца потписан је уговор о сарадњи у области обавештавања и шпијунаже. Немачку страну на овом договарању и уговарању је заступао генерал Рајнхард Гелен командант обавештајног одељења генералштаба Вермахта – сектор исток, а америчку актуелни шеф обавештајне службе САД, Вилијам Донован и будући први шеф ЦИА-е Ален Далес. Овај други је познат по изразитој мржњи према Словенима, Русима посебно.

Aкадемик Борис Олејник: одломак из романа „Две године у Кремљу“

„Одмах после завршетка Другог светског рата 1945. године, шеф америчке обавештајне службе Ален Далес направио је тајни план за разбијање СССР. Само укратко износимo део тог плана:

Посејавши у Совјетском Савезу хаос, ми ћемо неприметно заменити њихове вредности лажним вредностима и натерати их да верују у ове лажне. Како? Ми ћемо пронаћи своје истомишљенике, своје савезнике и сараднике … у самој Русији …

Из литературе и уметности, на пример, постепено ћемо истиснути њихову социјалну суштину, одучићемо уметнике и лишити их жеље да се баве описивањем и истраживањем процеса који се одигравају у дубини народних маса. Литература, театар и филм приказиваће и прослављаће најниже људске инстинкте. Ми ћемо свим средствима подржавати и форсирати такозване уметнике који ће ширити и усађивати у људску свест култ секса, насиља, садизма, издаје – речjу неморал. У управљању државом створићемо хаос и збрку. Ми ћемо неприметно али и активно и постепено подстицати настраност чиновника, корупцију, непринципијелност. Бирократизам и аљкавост проглашаваће се за врлину. Поштење и честитост постаће предмет подсмевања, никоме неће бити потребни и претвориће се у остатак прошлости. Подлост и дрскост, лаж и превара, пијанство и наркоманија, неповерење, безочност, издајство, међунационалне мржње, првeнствено мржња према руском народу – све ћемо то неприметно култивисати, све ће то доживети прави процват.

И само ће мали број њих прозрети шта се догађа. Али те људе ми ћемо довести у безизлазан положај, учинићемо их предметом подсмевања: наћи ћемо начина да их сломимо и прогласимо отпацима друштва. Поткопаваћемо духовне корене, банализираћемо и отрцаваћемо темеље народног морала.

На тај начин, идејно и духовно ћемо слабити једну за другом Руску генерацију, ослобађајући је православног фанатизма. Борићемо се за људе још од њиховог детињства, њихових младалачких дана. Увек ћемо нагласак стављати на омладину, чинићемо је развратном и деформисаном. Ствоpићемо од младих цинике, вулгарне људе, космополите „.

rr

Уследио је Руски одговор на план “Далас“:

„Патриоте плашe једни друге са подмуклим плановима непријатеља, уместо да одговорe на њихове планове развију и реализују своје: своје планове, своју доктрину и своју стратегију за победу. Довољно смо се бавили самоодбраном, наступило је време за офанзиву…

Доћи ће време, да и овај криминални режим издајника и пљачкаша буде срушен. У Русији ће бити обновљена рускa националнa власт. И ми ћемо искористити све наше финансијске, материјалне и информационe ресурсe за образовање и обуку људи.

Успоставићемо ред и закон и постепено ћемо обновити праве моралне вредности на којима су наши преци стекли велику славу и моћ.

Ми ћемо подржати и дати простор за креативност носиоцима националног Духа, који је сачуван у најтежим и најсуровијим годинама и кога смо сада дужни предати нашим новим нараштајима. Постепено ћемо пред очима целога света, открити величанствену слику препорода народа Русије, првенствено руског народа и тиме ставити тачку на дефинитивно и неопозиво буђење националне свести.

Уметничка дела и књижевност стећи ће друштвени значај: уметнике и писце окренути лицем ка студијама и оним процесима који задиру у дубину и срж националног бића. Књижевност, позориште, филм – све ће бити у служби, осликавања и прослављању осећајa моралности и људског достојанства.

Ми ћемо се трудити да у свему подржимо подизање кредибилитета оних уметника, који би својим делима доприносили прослављању позитивних хероја наше Отаџбине, који би били светли узори у служби општог добра, као такође, чедности и верности.

Морал ће постати главни критеријум уметности.

Администрација државе ће постати ствар читавог народa, тамо ће бити изабрани и бити постављени најбољи од најбољих представника нашег народа и то ће тада бити наша стварна народна елита. Ми ћемо активно и континуирано подржавати оне који су спремни да искрено и часно служe свом народу. Мито и корупција, бирократија и црвена трака, постаће реликт прошлости, а њихови представници биће означени као отпадници друштва достојни презира.

Поштење и принципијелност, истина и правда, трезвеност и здрав живот, пријатељство и сарадња међу људима, поштовање националних обележја свих аутохтоних народа Русије, посебно руског народa – све ове и друге моралне вредности биће потврђене од стране практичног јавног живота, преносећи се с колена на колено, из генерације у генерацију.

И тек неколико, врло мало њих, усудиће се наставити даљи покушај паразитизмa на другима, увлачити у међусобни сукоб људе и као и целе народе, ширећи лаж и мржњу, али ми ћемо их доследно идентификовати, приводити правди, као и суду јавности постепено их означити као талог друштва. Све ће бити усмеренo на очувању националнo моралних корена.

Ми ћемо утврђивати пут будућим генерацијама. Заузимаћемо се за људе још од њиховог детињства и тинејџерских година, имајући у виду да су млади људи – будућност Русије. Ми ћемо створити услове за њихов духовни, интелектуални и физички развој, формирању у њима осећања, да буду прави домаћини у својој земљи, достојни наследници својих славних предака. Васпитаћемо их да имају осећај националног поноса, части, несебичнe љубави према свом народу и уважавање за друге братскe народe.

Ето тако ћемо ми то урадити! Ми ћемо обновити нашу Отаџбину – Русију! Наш разлог је Исправан! Победа ће бити наша!“[1].

O руској уметности, култури и њеним духовним висинама, довољно је на крају рећи, то јест поновити тврдњу Борисa Асафјева:

„Ако би се из светског сликарства уклонило руско сликарство – свет би потамнео.
Ако би се из светске музике уклонила руска музика – свет би оглувео.
Ако би се из светске књижевности уклонила руска књижевност – свет би занемео“.

(Православнаја породица)

______________________________________________________

[1] Соратник бр. 182

Литература
U.S. OBJECTIVES WITH RESPECT TO RUSSIA
Мишел Чосудовски: Кaко је ММФ уништио Југославију