Прочитај ми чланак

10 најчуднијих мистерија у историји планете Земље! (Видео)

0

prirodni fenomenj

Доносимо Вам десет догађаја за које многи тврде како њихова права природа до данас није објашњена.

10. Отровна дама (1994.) – Глориа Рамирез је у калифорнијску болницу доведена у напредном стадијуму рака материце. Сви љекари који су покушали да јој помогну ускоро су почели да се осе’ају лоше и да падају у несвијест након што су били изложени њеној крви. Глорија је тог дана умрла.
9. НЛО и Лет 1628 (1986.) – Летјелица јапанске авиокомпаније била је на путу из Париза ка Токију, превозећи вино. У 17:11, изнад источне Аљаске, посада је пријавила присуство огромне летјелице у облику диска у чијој пратњи су била два мања објекта. Летјелица је пратила авион око 50 минута.
 
 
 
8. Чудни звукови у Украјини (2011.) – У Кијеву се чуо нискофреквентни звук који је у неколико наврата забиљежен и у другим дијеловима свијета. Људи не могу да процјене одакле долази, а наводно има утицај и на њихово здравље. Ни до данас није разјашњено о чему се ради иако је у тадашњем СССР ова покава била међу најистраженијим природним феноменима.

7. Смрт у пролазу Дјатлов (1959.) – Експедиција од 11 људи упутила се у планину Ототерн у сјеверном Уралу. Њихов шатор откривен је касније а изгледало је као да су га напустили у журби. Тијела су пронађена уоколо. Сви су били жртве страшних унутрашњих повреда и дубоко су били укопани у снијег. Совјети су утврдили да је повреде узроковала „непозната сила“. Улаз на подручје забрањен је идуће три године.

 

6. Сателит Вела (1979.) – Овај сателит дизајниран је да уочи нуклеарне детонације. Сателит је „покупио“ двоструки бљесак свјетала карактеристичан за нуклеарно оружје. Али, истраге нису могле да утврде да се таква експлозија догодила.

5. Необично путовање Гила Переза (1593.) – Перез је био члан филипинске цивилне гарде у Манили. Једног дана док је био на дужности одлучио је да се наслони на зид и да се одмори на трен. Пронађен је, збуњен, у својој униформи, у Мексико Ситију, 13.500 км даље.

 

 

 
 
4. Ванземаљски сигнал (1977.) – За вријеме рада на пројекту СЈЕТИ на телескопу званом Велико ухо у Делевареу, Ј.Р. Ехман примијетио је чудан радио сигнал за који је сматрао да је ванyемаљски и да долази изван Сунчевог система. Сигнал је дошао из саyве]а Стријелца.
3. Тунгуска (1908.) – Рано ујутро страховита експлозија догодила се 5-10 километара од тла. Удар је „покосио“ стотине квадратних километара дрвећа. Сматра се да се ради о метеору, али то није засигурно доказано. Овај феномен се и дан данас научно пручава.
 
 
 
2. Страховит звук (1997.) – Истраживање америчке агенције НОАА те године је у неколико наврата забиљежило нискофреквентни и страховито јак подводни звук. Због сличности са звуком који производе китови многи вјерују да је управо о том ријеч. Али, да би се звук чуо 3.000 миља даље, као што је то овдје био случај, животиња би требало да буде десет пута већа од плавог кита. Но, таква морска животиња никада није пронађени, нити међу фосилним остацима.

1. Мистериозна експлозија радијације (774.-775.) – Проучавањем јапанског кедра научници су уочили да три прстена у деблу дуговјечног дрвета показују трагове снажних радиоактивних активности, као да је цијела планета прије више од 1.200 година била погођена јаким таласима високоенергетске радијације. Англосаксонске хронике из 774. спомињу да се изнад Велике Британије појавио „црвени крст“. Док неки сматрају да је се радило о непознатој супернови, научници још нису увјерени у тако нешто.

 

 

(info-ks.net)