Прочитај ми чланак

Холандија: Јадранки Шешељ забрањено да посети супруга у болници

0

vojislav-seselj

Хаг — Јадранка Шешељ каже за Б92 да јој већ три дана није дозвољено да види свог супруга Војислава Шешеља, као и да не зна у којој се болници он налази.

„Покушавали смо данас током целог дана преко секретаријата Хашког трибунала да добијемо дозволу за посету. Рекли су нам да холандска полиција то не дозвољава. Пребацују нас из секретаријати на холандску полицију и то траје већ три дана. У међувремену се још једном јавио доктор Фалек који нам је рекао да је Војислав добро и то је све што знамо“, каже Јадранка Шешељ.

Она каже да се ником није обратила за помоћ како би видела свог супруга који је јуче оперисан због рака на дебелмо цереву. 

„Никога за помоћ нисам контактирала. Мало ми је све ово нелогично. Овде сам већ три дана и све покушавам преко секретаријата Трибунала. То је неки нормалан начин да дођемо до те дозволе. Не знамо више коме да се обратим јер је све нелогично, на крају крајева ми не знамо ни у којој је он болници. Све се држи у некој тајности“, наводи супруга Војислав Шешеља. 

Потпредседник СРС Милорад Мирчић каже да супруга и син лидера радикала Војислава Шешеља и даље чекају доизволу да га посете додајући да се ту ради о „врхунцу хуманости“. 

Шешељ је у притвору Хашког трибунала од фебруара 2003. године, када се добровољно предао том суду. 

Оптужница га терети за злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања у Војводини, Хрватској и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године. 

Одвојено је, у два наврата, правоснажно осуђен на 15 и 18 месеци затвора због непоштовања суда, а у трећем, првостепеном поступку, на две године.

(Б92-Танјуг)