Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Срамота ме што сам припадник народа који је починио ужасе у Сребреници

0

vucic-straniekspert-plakat.png-08

Интернет портал Санџак Вијести објавио је интерјву са Алексанром Вучићем.
Да не буде забуне, не желим се скривати иза било кога ко је лажно у име народа којем припадам починио тај стравични злочин. Стравични, језиви злочин, толико страшан, да вас је срамота што неко ко је у томе учествовао припада вашем народу- рекао је први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић.Каже да му није проблем да оде у Сребреницу, али прије тога жели да разговара са људима, јер не жели да се његов одлазак тамо схвати као провокација са било чије стране.

“Стравични, језиви злочин, толико страшан, да вас је срамота што неко ко је у томе учествовао припада вашем народу. Видите, није ми тешко то да кажем.”

“Мислим да је кључна ствар за све нас да, прије свега, размишљамо о будућности. Јер, докле год ми све време будемо причали о прошлости, ми о будућности нећемо размишљати”, рекао је Вучић у интервјуу Дневном авазу.

Да не буде забуне, додао је он, не желим да се скривам иза било кога ко је лажно у име народа којем припадам починио тај стравични злочин. “Стравични, језиви злочин, толико страшан, да вас је срамота што неко ко је у томе учествовао припада вашем народу. Видите, није ми тешко то да кажем. Да ли су Срби такви због тога што се догодило у Сребреници?

Да ли су Бошњаци такви због тога што се догодило на неким другим мјестима, на Озрену, гдје су неким Србима главе одсјецане, у мањем обиму, у мањем броју? Не. Нису.”, сматра Вучић и истиче да ти “који су одговорни за те страшне злочине морају одговарати док ће нама другима, нажалост, требати много, много времена да изградимо међусобно повјерење”.

“Не треба продубљивати разлике Срба и Бошњака и увијек их истицати у први план. Желим да разговарам и са руководством у Сарајеву и са званичницима у Бања Луци шта је то што треба урадити да бисмо градили поверење између два народа”, закључио је Вучић.

Како је Вучић некад говорио

 

(Санџак вести)