• Почетна
  • СПОРТ
  • Делије основале Фондацију за помоћ српском народу и светињама
Прочитај ми чланак

Делије основале Фондацију за помоћ српском народу и светињама

0

sp-delije_620x0

Навијачи Црвене звезде основали су Фондацију за помоћ српском народу и светињама. На вечитом дербију, на северној трибини “Маракане” сваком појединцу подељен је летак са обавештењем о новој хуманитарној акцији Делија. Текст са летка преносимо у целости.

– Делије, сви знамо да је појам српства нераскидиво везан за Црвену звезду од њеног оснивања, као и за њене навијаче од првих симпатизера до правих организованих навијача. Делије никада нису жалиле себе у борби за своју отаџбину, на фронту, на улици, у хуманитарним акцијама. Сви знамо колико смо акција помоћи нашем народу покренули и реализовали претходних деценију и по. Како би се наставило у том духу, још јаче и још посвећеније, Делије оснивају Фондацију, уз коју ће помоћ нашем народу и светињама на Косову и Метохији (и другде) бити активнија и већа. Важно је да свако од нас препозна потребу да као и до сада узме учешћа у свакој од акција које буду покренуте. Фондација Делије ће бити начин да Делије као група оставе још већи траг у славној историји свога рода. Како радили, тако нам Бог помогао!

Више информација о Фондацији, пројектима, начину и рачунима на које можете уплатити новац, као и прикупљеним средствима, можете пронаћи на сајту www.фондацијаделије.орг

Први пројекат који ће се реализовати кроз Фондацију јесте обнова манастира Девине Воде на Космету, који се налази на путу Звечан – Зубин Поток, и за његов завршетак је потребно сакупити 500 евра.

(Новости)