Прочитај ми чланак

МИЛОГОРЦИ СЕ УВРЕДИЛИ: Ђукановић после деценије у Београду

0

Milo Djukanovic11

Црногорски премијер Мило Ђукановић доћи ће у узвратну посету председнику Владе Србије Ивици Дачићу средином децембра.

Долазак црногорског премијера Мила Ђукановића у узвратну посету председнику Владе Србије Ивици Дачићу предвиђен је за средину децембра – потврђено је у четвртак „Новостима“ у Влади Црне Горе.

Премијер Ђукановић је последњи пут био у Београду пре једне деценије, када је присуствовао сахрани српског премијера Зорана Ђинђића, а очекује се да ће се у српској престоници састати са Дачићем, потпредседником Александром Вучићем, а можда и са шефом државе Томиславом Николићем.

Према нашим сазнањима, Ђукановић се са својим домаћинима разговарати о успостављању платног промета између двеју земаља, решавању питања двојног држављанства, инфраструктурним пројектима и обостраној помоћи на путу ка Европској унији.

Долазак црногорског премијера је још један подстрек развоју односа двеју држава који су у једном тренутку били срозани на најмању могућу меру. Томе су допринели раздруживање „два ока у глави“ 2006, па црногорско признање косовске независности, протеривање амбасадора Црне Горе из Београда…

Односи су били „под напоном“ у време владавине Војислава Коштунице, потом и Бориса Тадића, да би се одскора откравили, посебно пошто су посетама Цетињу и Подгорици „лед пробили“ председник Србије Николић, а нешто касније и премијер Дачић.

У тим сусретима са председником и премијером Црне Горе Филипом Вујановићем и Милом Ђукановићем истакнуто је да односи двеју братских земаља иду узлазном путањом и да је проблема на релацији Београд – Подгорица све мање.

(Вечерње новости)