Прочитај ми чланак

СРБИЈА: Тукао родбину што му нису дошли на славу

0

porodicno-nasilje221113ras-foto-nebojsa-markovic-149_f

То што први пут нису отишли на славу Светог Архангела код рођака, скупо је прексиноћ коштало породицу Стошић из Малог Мокрог Луга.

Домаћин славе Адам Т, у пола три ујутру најпре је Стошићима гађао прозор стакленим флашама и мачем, затим ушао са пријатељима у кућу, ломио, претио и тукао ујака. Једног од полицајаца који су дошли на позив ујео је за руку. Сви су завршили у Ургентном центру, а Адам Т. у притвору.

Овакав, филмски сценарио нико од чланова породице Стошић није могао ни да наслути. Стошићи, које иначе зид дели од куће Адама Т, годинама су ишли код њега на славу. Ове године први пут нису.

– Нисмо отишли на славу јер смо се пре два месеца мало посвађали око пса. Око пола три, чули смо ломљаву стакла. Супруг и ја одмах смо сишли да видимо шта се дешава. Прозор од дневне собе је био поломљен, срча је била свуда, разбијен је и телевизор. Видели смо Адама како стоји на бетонској огради и баца флаше на наш прозор. Муж га је питао зашто то ради, а он је рекао да је то због тога што му нисмо дошли на славу – прича у шоку Милена Стошић, медицинска сестра, која са супругом Иваном живи у кући, на 30 метара од домаћина где су били позвани на славу.

 
porodicno-nasilje221113ras-foto-nebojsa-markovic-144_f

Бука и ломљава је разбудила и комшије, које су викали да неко треба да позове полицију.

– Деца су вриштала. Син (10) је изгубио дах, почео да дрхти и повраћа, ћерка (12) је добила вртоглавицу. Касније смо их одвели у Институт за мајку и дете. И даље не могу да се смире, престрављени су јер мисле да ће им неко убити оца – прича она. Након гађања флашама, драма се убрзо преселила и у саму кућу.

– Адам је упао у кућу са још неколико другара који су били код њега на слави. Насрнуо је на мог супруга и девера, а свекра Саву, који му је ујак и који је покушао да га смири, ударио је два-три пута песницом у главу, иако зна да је недавно био на операцији, па има пластичну плочицу уместо једног дела чела. Убрзо су стигла двојица полицајаца, покушали су да га смире, једног од њих је угризао за руку. Полицајци су звали појачање, стигла су још четворица. Једва су га савладали и њих шесторица су га једва изнели из куће – прича Милена.

У читавој тој гунгули повређен је, како кажу, још један момак који је био гост код Адама на слави. И он је завршио у Ургентном центру. Затим су и Адама одвели у Ургентни центар јер је био повређен.

Раније су се позивали на славе, Адам је недавно био код њих на усељењу са другом. Фамилијарних озбиљних сукоба никада није било. Једина мања свађа десила се пре два месеца око – пса.

– Адамова мајка напала је моју децу да су јој отровала пса. Свашта нам је рекла преко телефона. Моја деца то сигурно нису урадила, а и пас се појавио након неколико дана и с њим је све у реду – каже Милена.

(Блиц, фото: Н. Марковић)