Прочитај ми чланак

Лажни националисти и слуге Вашингтона се удружују: СНС и СПО заједно на изборима? (Видео)

0

PREDSTAVLJEN ROMAN VUKA DRASKOVICA "TAMO DALEKO"

Београд – У консултацијама са лидерима парламентарних странака, на састанку код Александра Вучића данас је био лидер СПО. Драшковић најавио могућу коалицију са СНС.

Вук Драшковић је рекао да је током састанка са Вучићем подржао европску и косовску политику Владе, примену Бриселског споразума, борбу против корупције и криминала.

Драшковић је рекао и да је Вучићу предложио и да Србија почне приступање НАТО-у, али да је одговор Вучића био да то није могуће због скупштинске декларације. Једна од тема била је сарадња две странке.

„Ви знате да су СПО и СНС већ увелико у многим коалицијама на локалу. Изразили смо заједнички став о заједничком наступу и на парламентарним изборима, СПО и СНС-а на листи СНС-а, али ће се о томе када дође време изјаснити страначки органи обе партије“, рекао је Драшковић.

На питање новинара да ли је то предложио он или Вучић, лидер СПО-а је одговорио: „То је потпуно небитно. То је предложила реалност.“

„Србији се много жури, нама се свима жури и нема застајкивања, то сам рекао. Нема окретања уназад. Не сме се направити ниједан корак уназад када су у питању стратешка магистрална питања, јер свако застајкивање или колебање даје шансу повратку уназад да те снаге које су за враћање Србије у деведесете су такође у надирању и контраофанзиви, и главна мета су им наравно Александар Вучић, СНС која га следи и СПО“, закључио је Драшковић.

Лидер СПО је навео и да би „убрзане евро атланске, а не само европоске интеграције Србије заправо гарантовале успешан завршетак европског пута Србије“.

Драшковић сматра и да би убрзане евро атлантске интеграције Србије „онемогућиле покушај снага из деведесетих година (прошлог века) да све зауставе, закоче и спрече и врате нас неколико деценија уназад“.

Подсетимо, пре њега први потпредседник Владе и лидер СНС-а разговарао је са председником ЛДП-а Чедомиром Јовановићем..

(Б92)