Прочитај ми чланак

Помозимо Лани да победи апластичну анемију

0

366069_lana-nikolic_ff

За операцију трансплантације коштане сржи у болници Оспедале Педиатрицо Бамбино Гесù у Риму потребно је прикупити 156.248,25 евра. Поред тога неопходно је пронаћи одговарајућег несродног донора коштане сржи, а за тај процес претраге базе података и тестирање потенцијалних донора треба обезбедити додатна средства од око 50.000 евра, као и средства за трошкове транспорта и боравка у Риму. Жива у термометру означава износ који је до сада прикупљен.

Шестогодишња Лана Николић из Београда оболела је од тешког облика апластичне анемије. Због стања у којем коштана срж не производи довољно ћелија да замени старе крвне ћелије, Лана не може безбрижно да ужива у детињству као њени вршњаци, већ је све активности принуђена да обавља уз строги надзор родитеља и под сталном лекарском терапијом.

С обзиром да нема сродног даваоца, Лана је лечена АТГАМ-овим АТГ препаратом, који није регистрован у Европи и који је наручен преко интернационалне апотеке.

„Шанса да Лана одговори на терапију је неизвесна. Уколико не одговори, предлаже се трансплантација коштане сржи од идентичног несродног донатора у иностранству“ – објашњава Ланин отац Оливер.

Апластична анемија је болест узрокована тиме што коштана срж не производи довољно ћелија да замени старе крвне ћелије. Стање, поред анемије укључује и аплазију. Најчешћи симптоми ове тешке болести су анемија и малаксалост, бледило, низак ниво тромбоцита (тромбоцитопенија) који може проузроковати крварење и модрице, као и низак ниво леукоцита (леукопенија), који може проузроковати инфекције.

Хуманитарни СМС број за прикупљање помоћи је

4022 и активан је у свим мрежама.
Цена поруке је 100 динара.За динарске уплате:
Уплата на рачун: 160-1-73
Са позивом на број: 51-102-0012682.1

Za EUR/USD uplate:
IME PRIMAOCA: Oliver Nikolić, Cara Lazara 5, Beograd
IBAN: RS35160513020158224493
BANKA PRIMAOCA: Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Serbia
SWIFT: DBDBRSBG

(Лана Николић)