Прочитај ми чланак

ОПАСНЕ ВОЖЊЕ: Млади поново играју српски рулет на улицама (Видео)

0

automobil-koji-juri

На Јутјубу поново су осванули снимци илегалних ноћних трка аутомобилима. Дивље вожње улицама града углавном се организују недељом после поноћи када има мање саобраћаја, али тачан термин учесници утврђују преко форума.

Најпопуларније су трке на 402 и 201 метар, али и “српски рулет“. Док на прве две трке побеђује најбржи од најчешће двоје возача, “српски рулет” представља трку у којој возачи раде све супротно од онога што је дозвољено: пролазе кроз црвено светло, возе у контра смеру великом брзином, секу раскрснице, а посебан изазов су мостови и тунели.

Најпопуларније локације за “српски рулет” су: Теразијски тунел, Калемегдан, Ушће, ауто-пут Београд – Ниш и улице попут Таковске, Војислава Илића, Устаничке.

Најпопуларнија стаза за трке на 201 и 402 метра је “Кнауф” поред Батајничког друма. “Кнауф” има четири траке, дугачка је 1.050 метара, а на њој се не одвија саобраћај. Међутим, притужбе Београђана указују да су последњих месеци популарне и улице око “Арене” и “Интерконтинентала”, али и у околини Сремчице, као и на Миљаковцу.

– Ове трке се ретко и повремено организују, а по сазнању полицијски службеници поступају по Закону о полицији и по Закону о безбедности саобраћаја – рекли су у полицији.

Састанак учесника је средом, а сваког месеца организују се турнири. На турнир се не може пријавити свако, већ је потребно добити позивницу, коју може да да само неки од возача који су на оваквим тркама завредили свој углед.

Учествовањем у “српском рулету” многи млади људи заправо купују статус у систему погрешних вредности. Сезона ових ризичних вожњи најчешће почиње у пролеће и траје до зиме.

(Телеграф)