Прочитај ми чланак

ДС: За Владу су непријатељи Србије и они који нису гласали и сви ван „њених” изборних листа

0

demokratska_stranka_logo

Демократска странка затражила је поништавање и понављање избора у Косовској Митровици. Притом је позвала „све надлежне институције да омогуће несметано спровођење изборног процеса”.

Странка која је Србију усрећила „Борковим споразумима” у саопштење је још је поручила странкама које Србију „усрећују” Бриселским споразумом:

„Демократска странка сматра да одговорност за атмосферу у којој су јуче одржани избори на Косову и Метохији, као и за инциденте који су их обележили, сносе како екстремистичке организације, тако и Влада Србије која не само да није обезбедила услове да спроведе оно на шта се обавезала, него је и месецима продубљивала поделе међу грађанима проглашавајући непријатељима Србије не само оне који нису гласали већ и оне који су били на изборним листама које није подржавала Влада Србије.

ДС већ годину дана упозорава на атмосферу застрашивања, претњи и притисака која прати све локалне изборе широм Србије и истиче чињеницу да нико за такве инциденте није санкционисан за шта искључиву одговорност сноси актуелна власт.

Захтевамо од Владе да преузме одговорност за насиље које сама креира, да се обрачуна са свима који не поштују законе и да осигура поштовање и спровођење Бриселског споразума који је сама потписала”.

(Факти)