• Почетна
  • СПОРТ
  • Надал одустао од Базела, Новак у Паризу може да се врати на трон!
Прочитај ми чланак

Надал одустао од Базела, Новак у Паризу може да се врати на трон!

0

rafael-nadal-novak-djokovic-2011-3-21-21-30-17

Рафаел Надал објавио је да одустаје од учешћа на турниру у Базелу, пошто му је неопходан одмор, што би на најбољи начин могао да искористи Новак Ђоковић већ у Паризу.

„Жао ми је што морам да објавим како нећу доћи у Базел, али после неколико исцрпљујућих недеља, потребно ми је да се регенеришем. Даћу све од себе да се вратим овде наредне године“, саопштио је Надал.

Шпанац је имао сјајну сезону, уз десет титула, укључујући Ролан Гарос и УС Опен, што му је обезбедило повратак на место број један на АТП листи.

Када је дошло до смене на врху, многи су предвиђали да би Новак Ђоковић могао да се врати на трон тек наредне године, али то ипак може да се догоди много раније – на мастерсу у Паризу који почиње 28. октобра.

То ће бити први турнир за обојицу после напорне кинеске турнеје, а Нолету је потребно да настави тријумфални низ и освоји трофеј, као и да Рафа не уђе у финале како би га престигао на челу светске листе.

После Надаловог одустајања, бранилац титуле Хуан Мартин дел Потро биће постављен за првог носиоца у Базелу. Турнир је на програму од 21. до 27. октобра.

(Танјуг)