Прочитај ми чланак

СРБИЈА ЋЕ ВРАТИТИ Косово и Метохију кад-тад (Видео)

0

Srpske specijalne jedionice

(the Balkans Chronicles)

Српски противнапад на Косово
Очевици смо завршнице злочиначких намера чупања срца из груди српског народа, Косова и Метохије, свете земље Светога Саве и Кнеза Лазара, са преко 1300 цркава и манастира подизаних и обновљених од дванаестог до двадесетог века.

У прошлости Косово и Србија су бивали често освајани и гажени од стране оних који су са Истока надирали на Запад, и од оних који су са Запада марширали ка Истоку. Косово и Метохија је опет окупирано,али неће то трајати вечно .Проблем Космета за Србију решив. То није држава нити ће икада бити, већ легло мафије која нема капацитет да од те наше покрајине створи државу у којој ће постојати владавина права и закона јер се то крши са основним принципима деловања мафије. Главна и готово једина „привредна грана“ данашњег Косова је шверц и трговина дрогом. Косово НИКАДА не може бити самостално све док се и Србија са тиме не буде сложила…..

По свој прилици Космет ће се поново решавати оружјем. Питање је само када ће Србија бити и војно спремна за ефектни противнапад и стављање Косова и Метохије под своју пуну контролу. Када ће се једном схватити да је ово планета силе и да је ваше само оно што можете и војним средствима да одбраните. Чињеница је да су на Косову и Метојији остали најодлучнији и најсмелији Срби који су спремни да иду до краја. Да умру, али да не предају своју земљу непријатељу-окупатору који је попут злоћудног тумора заузео Покрајину.

gazimestan-vidovdan

Недавно је у близини српске енклаве Штрпце уништен споменик албанским екстремистима-терористима. Радује и значајна чињеница да изван граница Косова, у Србији, не заборављају на Косово и Метохију. Активирале су се разне политичке и друштвене организације које се боре за очување српског Косова. Мало-мало па се покрене акција информативног карактера којом се позива српски народ да сачува своју земљу, задржи и поврати извор српског народа, културе и вере.Српске енклаве на Косову и Метохији постепено могу ојачати пристигли добровољци из редова бивших избеглица. Временом се може успоставити тајна инфраструктура герилског покрета у свој својој разноврсности.

Већ је свима јасно да је немогуће избећи директан, коначан сукоб. Албанци су јасно ставили читавом свету на знање да ће се за независност борити до краја. Њихов циљ је један – Косово сасвим очишћено од неалбанаца и у саставу «Велике Албаније». У таквим условима и код таквог развоја ситуације Срби ће бити једноставно приморани да се с непријатељем ухвате у коштац с оружјем у рукама. И то не само да му пруже достојан отпор, већ и да пређу у противнапад, педаљ по педаљ ослобађајући родну груду од окупатора-паразита.

Међународне околности нама иду на руку јер запад убрзано тоне, а сходно томе и њихов утицај. Неће Немци, Американци, Британци ратовати за Шиптаре, је за то немају ни један ваљани разлог,ЕУ неће годишње бацати 5-6 милијарди на одржавање неке квази државе, од које не може да узети ништа, па би и они променили своју политику….Косовска битка није завршена на дан 15. (28.) јуни 1389. године. Она траје вековима, она се бије и данас. Историјски гледано све побуне за ослобођење малих од угњетавања великих сила завршавале су се оружаним сукобима. Када империјални сатрапи не разумеју језик нагодбе и договора, онда мора да проговори снага оружја………Догодине у Призрену!!!                                                  

Газиместан: Косово и Метохија је духовно срце Србије и српског народа
На том месту, на том тлу, изградјена је духовна веза Српског народа са Господом Богом, постављени су свети завети и подигнуте лествице ка небу за наше душе. Ту су посадјени храмови кроз које су се наши преци и праведници молили и спашавали људске душе, спашавали Србе и Србију. На том тлу лежи највеће искушење и највеће покајање српске душе, на том светом тлу се решава судбина и нас појединаца и нашег народа у овим временима историје……

Светосавско-косовски идеал верност Богу, отађбини, роду, постао је свесрпски идеал, а Косово је било деоница која је разлучивала веру од невере.Светосавско-косовска карактеристика Срба, честитост, наглашена је у народној поезији косовског циклуса. Кадгод се помене име кнеза Лазара, увек стоји “честити кнез Лазар”.Косово је зато част и слава, а не пораз.Косово је било и остало јуначка и бескомпромисна одбрана своје вере, свога рода, своје отадзбине, свога дома. Да се ниесмо кроз уста и кроз дело Светога Саве и великомученика косовског Лазара опредијелили за Царство Небеско и у прошлости, ми данас не би били на мети силника и моћника овога света, него би били заједно са њима.

И ми би данас, као они, тиранисали и вршили насиље над малим и немоћним народима земаљским. Али нам није дао Бог, сачувао нас је Бог од тога. И уместо да нам да удио Понтија Пилата, моћника, римских тирана, и старих и нових, нас је Бог прибрао себи своме изабраном стаду. Он нам је подарио наду у васкрсење и непобедивост и веру у непобедивост истине и правде Божије, али нам је истовремено подарио и страдање, јер ми знамо да Васкрсење не бива без смрти.И као што Христос иде на Голготу носећи свој крст, ево и нас као народа: клецамо за њим попут онога покајаног разбојника, не одричући се Њега у невољама, него управо кроз невоље. Духовно буђени и пробуђени, ми се враћамо Њему. Коме, ако не Њему?

Враћамо се вери Његовој. А којој би ако не Његовој, правој и тврдој вери, истинитој вери? Враћамо се светињи, чему би се друго вратили у овом обезбоженом, оскрнављеном свету, светињама у којима је једини спас и једина нада и нас као људских бића и нас као једног од народа. .….