• Почетна
  • СПОРТ
  • Усташе напале Маракану, шарале графите делија! (ФОТО)
Прочитај ми чланак

Усташе напале Маракану, шарале графите делија! (ФОТО)

0

Hrvatski-navijaci-u-Beogradu

(Телеграф.рс)

Хрватски навијачи, предвођени „Торцидом“, били су активни током недавне посете Београду. Сликали су се испред Храма, на „Маракани“, остављали усташке симболе свуда где су пролазили.

Ко би се томе надао, поготово у пола ноћи?! Хрватски навијачи који су инкогнито боравили у Београду током прошлонедељног сусрета Србије и Хрватске на “Маракани” нису желели да престоницу Србије напусте неостављеног печата, па су уочи одласка успели да ишарају неколико графита Звездиних навијача на “Маракани”.

Hrvatski-navijaci-u-Beogradu-2

Поједини су очигледно били одушевљени доласком у Љутице Богдана да су морали да овековече свој долазак сликом испред бутика “делија” на “Маракани” са хрватском заставом у рукама. Баш као и испред Храма Светог Саве на Врачару.

Брже-боље све фотографије су се нашле на интернету!

Не знамо колико је момака било у овој акцији, јасно је, међутим, да је међу њима било припадника “Торциде“, јер су поједини потписи управо обележја навијачке групе из Сплита.

Navijaci-Hrvatske-e

Упропашћени су графити “делије” на Маракани и у граду, са потписаним великим “У”, симболом усташа, док нису изостали ни потписи године 1950, главном ознаком “Торциде”, навијачке групе Хајдука, која је према тамошњим подацима најстарија навијачка група у Европи.

На слици која кружи интернетом јасно се указује да је украдена/отета парола на платну “Косово је Србија”, док се један од гостију из Сплита сликао испред Храма Светог Саве са заставом “Не ћирилицу у Вуковар”, настављајући на тај начин борбу Хрвата против српског писма у славонском граду, а који је на снази већ неколико дана.

На самој утакмици Србије и Хрватске, уз стандардан певачки репертоар, изнете су две заставе које су пробудиле емоције Хрвата. У питању је велики натпис ВУКОВАР на позадини српске заставе и парола изнета на југу, на којој је цитирана уводна строфа песме Јована Дучића.