Прочитај ми чланак

СНС руководиоци на челу Српске листе на Тачијевим изборима

0

krstimir-pantic

(Бета, КИМ Радио, Србин.инфо)

Директорка шиптарске окупаторске Канцеларије Централне изборне комисије (ЦИК) на Космету за регистрацију странака Мирадије Маврићи потврдила је данас да се од представника Срба са севера Косова за изборе пријавила јединствена листа Срба под називом „Србија“ која укључује кандидате за председнике општина јужно и северно од Ибра.

Кандидат за градоначелника Северне Митровице из јединствене листе Србија је Крстимир Пантић, у Зубином Потоку је Стеван Вуловић, у Лепосавићу је кандидат Драган Јаблановић, а у Звечану Иван Теодосијевић.

Кандидати ове листе су предати канцеларији ОЕБС-а у Северној Митровици.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Председник грађанске иницијативе Србија, демократија, правда (СДП) Оливер Ивановић је предао листе за локалне изборе у Северној Митровици, Лепосавићу и Звечану.

Он је изразио очекивање да ће се у демократској и слободној кампањи надметати с другима у идејама како поправити изглед градова на северу Косова.

„Основни мотив што сам се кандидовао јесте пре свега моје дефинитивно опредељење да останем да живим у Митровици, а ова данашња Митровица не личи на ону из деведесетих година. Данашња Митровица је прљава, у најгорем смислу те речи“, навео је Ивановић.

Кандидаткиња за градоначелницу Митровице Адријана Хоџић је за радио Слободна Европа позитивно оценила пријављивање већег броја српских листа за окупаторске шиптарске изборе.

Она је изразила наду да су Србии северне Митровице и севера Косова схватили да је њихово учешће на тим изборима неопходно и додала да то види као јединствену прилику да Срби својом вољом одаберу људе који ће се бавити искључиво локалним питањима која утичу на квалитет живота, а не високом политиком.

Branimir Stojanovic7

Бранимир Стојановић: Морамо задржати јак утицај наше државе
Централној изборној комисији предата је јединствена српска листа коју је подржао Београд под називом „Грађанска иницијатива Србија“ за 24 општине на Косову, укључујући и општине са севера.

Листу „Грађанска иницијатива Србија“ подржао је званични Београд и на њој се налазе кандидати за одборнике и градоначелнике више странака.

Кандидат за Градоначелника Општине Грачаница са ове листе Бранимир Стојановић поручио је  свим Србима са Космета да изађу на изборе и да гласају према својој савести.

„То је врло је важно јер су ови избори кључни за нас и они ће определити да ли ћемо овде опстати или не. На овим изборима ћемо одлучивати да ли желимо или не да Београд и даље има јак утицај на нас и наше животе или желимо нешто друго. Само уз подрушку наше државе можемо да опстанемо на овом простору и никако другачије.

Сви они који су годинама радили против институција наше државе, који су радили на њиховом гашењу, они који су се борили да се смањи утицај, што се огледа кроз њихово константно залагање да се јачају неке друге институције а да се ове слабе такви људи директно угрожавају њихов опстанак“ казао је Стојановић у изјави КИМ радију.

Он је казао да се и након избора мора задржати јак утицај Србије на било који начин.

Занимљиво да су се Крстимир Пантић и Бранимир Стојановић до скоро залагали зато да се испита уставност локалних окупаторских шиптарских избора, те су били противници изласка на било какве изборе које организује Тачијева окупаторска шиптарска Влада у Приштини. Иначе и Крстимир Пантић и Бранимир Стојановићи су чланови СНС.