Прочитај ми чланак

ОДЛУЧЕНО: Геј парада ће бити одржана, ангажовано 5.000 полицајаца!

0

Policija1

(Телеграф.рс / Извор: Ало)

Параду поноса 28. септембра обезбеђиваће 5000 припадника МУП-а и Жандармерије. После позитивне безбедносне процене од стране полиције, у среду се чека и процена БИА.

Овогодишњи “Прајд” добио је позитивну процену полиције, незванично су саопштили организатори “Параде поноса“. Њих ће у суботу, 28. септембра, чувати, како пише “Ало”, око 5000 полицајаца и припадника Жандармерије.

Како кажу припадници ЛГБТ популације Шетњу ће обезбеђивати полиција, што ће, по њиховом мишљењу, осигурати учеснике, али што истовремено показује да је Србија и даље ксенофобично друштво, које не трпи различитости.

Позитивна безбедносна процена стигла је из полиције, али ће у среду своју процену дати и Безбедносно-информативна агенција (БИА).

– План је да цео догађај покрива око 5000 припадника МУП, односно саобраћајне и интервентне полиције, као и Жандармерије. Одређени број њих шетаће унутар групе, део ће обезбеђивати скуп од почетка до краја, део ће контролисати прилазе граду, а део саобраћај у граду – каже извор из полиције.