Прочитај ми чланак

Иринеј: Брак и породица као да се плански руше такозваним геј парадама

0

NIKOLIC - IRINEJ

(Наше Новине)

„Нашем народу, поред других невоља, као да недостаје само ова пошаст па да нестанемо засвагда са лица земље“

Патријарх Иринеј изјавио је у Сремској Митровици на свечаности поводом 17 векова од доношења Миланског едикта да у овом времену ништа није тако угрожено као брак и породица, који се плански руше, а посебно форсирањем такозваних геј парада.

У присусутву више хиљада грађана и званица патријарх српски господин Иринеј служио је Свету архијерејску литургију, са које је поручио да се у години прославе 1.700- годишњице Миланског едикта очекују наставак духовног препорода у народу и борба за вредности и светиње као што су светиња брака и породице, без којих би живот изгубио смисао.

– У нашем трагичном времену ништа није тако угрожено као брак и породица. И једно и друго чини нам се да се плански руше на више начина, а посебно форсирањем такозваних геј парада и њима сличних. Нашем народу поред других невоља као да недостаје само ова пошаст па да нестанемо засвагда са лица земље – рекао је патријарх Иринеј.

– Породица је основна ћелија друштва и народа. Здрава породица је основ за здраво друштво, здрав народ, здраву просвету и здраву културу. Она је храм божији у малом, а чини и место истинске слободе и основну школу свих правих, истинских, моралних и духовних вредности за које смо позвани да се свом снагом боримо.

Патријарх српски Иринеј поручио је да је време да се овим важним проблемима позабаве и Црква и држава и да се нешто учини у корист живота у циљу подстицаја наталитета и обнове народа Србије у моралном и духовном погледу.