• Почетна
  • СВЕТ
  • Нови Светски Поредак принципи урезани у камену
Прочитај ми чланак

Нови Светски Поредак принципи урезани у камену

0

Novi-Svetski-Poredak-principi-Georgia-Guidestones(Башта Балкана)

У Америци, у држави Џорџија, у округу Елберт, јуна 1979 године група непознатих људи је поставила велики гранитни споменик који је на себи имао исписане принципе Новог Светског Поретка. Особа која се појавила као наручилац радова се представљала као РЦ Кристијан, што је псеудоним за розенкројцера, припадника секте Розенкројцера или пак масона вишег степена који носи тај назив.

Споменик је висок скоро 6 метара и састављен је од 6 великих гранитних плоча – то јест једног каменог стуба у средини и 4 монолита повезаних са квадратном плочом на врху. На свакој страни монолита исписана је порука на једном језику.

Нешто што томе врло сличи својом поетиком је соба за медитацију УН о којој смо својевремено писали. Подсећамо на тај прилог да се схвати да овакви симболи и поруке не настају случајно и да су део глобалних кретања.

На Георгиа Гајдстонес споменику је исписана порука за Нови Светски Поредак, макар онакав какав га постављачи споменика виде. Порука је исписана на 8 светских језика и на 4 древна језика.

Поред споменика је накнадно постављена и лежећа плоча на којој су дата додатна упуства и објашњења.

Сама структура Георгиа Гајдстонес је одмах постала популарна и промовисана је у разним медијима у склопу теорија завера. И она сама својим натписом у којој се тврди да она осликава геометријске и енергетске тајне тајних знања буди знатижељу и свакаква маштања. У урбаним митовима се структура чак назива и Амерички Стоунхенџ и промовише се путем медија као велика мистерија не би ли се људи заинтересовали за учења која стоје иза свега.

Шта је то Нови Светски Поредак

Нови Светски Поредак је идејни и духовни концепт будућег уређења света настао у тајним друштвима и у врху англо саксонских масонских ложа и широко је популаран међу илуминатима, розенкројцерима, окултистима и кабалистима. Верује се да су најмоћнији и најбогатији људи на планети укључени на идејном плану у остваривање тих идеја и циљева, и да они заправо кроз марионетске владе воде свет у правцу стварања глобалне империје. Нови Светски Поредак је, онако како је схваћен од стране независне јавности и теоретичара завера, своје опредмећење остварио у спољној политици Велике Британије док је била Викторијанска империја а сада је идејна нит Америчке спољне политике уз подршку Лондона и Париза.

Верује се да главне идеје за Нови Светски Поредак настају у врху тајних друштава која су већином кабалистичке оријентације и баве се бизарним окултним обредима, где се често наилазе и на тврдње да се у самом врху тих култова одигравају и жртвовања деце. Иначе, цео комплекс симбола и назива који су присутни у масонској симболици и у симболици блиских им секти имају изразито сатанистичку иконографију и симболе, због чега се од стране хришћана и муслимана тврди да их сам Сатана води и учи на њиховим обредима – радовима.

Једна од основних идеја Новог Светског Поретка је да се успостави велика глобална империја коју би се под руководством моћника из сенке водила ка стварању раја на земљи и владању од стране Просвећеног којег верници виде као Антихриста. Услов за стварање тог раја је потпуна контрола друштва, коју би одабрани чланови тих секти водили тиме што би редуковали становништво на прихватљив број јединки, створили строго контролисано друштво дефинисано по класама управљача, војника, специјалиста и свих осталих. Таква будућност је најављена кроз књиге као што су Врли Нови Свет или Велики Брат.

Главна међународна тело за спровођење идеја Новог Светског Поретка по теоретичарима завера су осим влада Америке, Британије, Француске и Светска Банка, Међународни фонд, Светска Трговинска Организација и Уједињене Нације. Сматра се да је успостављање Европске Уније суштински корак и пример уједињења света у једну велику империју која треба да настане кроз Трећи светски рат са Кином и Арапима.

Оно на шта теоретичари завера упорно упозоравају је начин на који се иде ка уједињењу света. Прво се људи распамете, снизи се ниво образовања, заводе се јефтином забавом, дрогом и промискуитетом, разара се породица и верски морал низом секти и нових учења, да би се онда тако ослабљени гурнули у стресне ситуације и напетости, ратове, сукобе и несташице не би ли они сами тражили да им се са врха пирамиде обезбеди мир и сигуран живот, по цену да на све пристану: чиповање, контрола кретања, гмо храна, вакцинације, контрола ума и здравља, одвајање од вере и традиције, итд.

Принципи за које се залаже Нови Светски Поредак а који су делом и јавно обзнањени кроз многе високе представнике америчке и британске политике, те кроз научнике и уметнике, махом масонских и атеистичких уверења, изазвали су читав низ негативних реакција духовне јавности, која је и представљени споменик Георгиа Гуидестонес назвала сатанистичким спомеником и идејама пакла који жели да пороби и контролише људски род.

Сами просудите о чему се ту ради.

Принципи за Нови Светски Поредак и уређење света

Порука се састоји од скупа десет смерница или принципа угравираних на Георгиа Гуидестонес на осам језика, по једног језика на сваком лицу од четири велика усправна камена. Када се кретање по структури започне у смеру казаљке сата из правца севера, иду следећи светски: енглески, шпански, свахили, хинду, хебрејски, арапски, кинески и руски.

На врху пирамидалне структуре су скраћени принципи написани на 4 древна језика: Вавилон, класични Грчки, Санскрит и древни Египат.

Принципи Новог Светског Поретка

1. Одржавајте човечанство испод 500 милиона људи у сталној равнотежи са природом

2. Водите мудро репродукцију – побољшавајте телесност и различитости.

3. Уједините човечанство са живим новим језиком.

4. Владајте уз страст – веру – традицију – и све са одмереним разлогом.

5. Заштитите људе и нације са правичним законима и праведним судовима.

6. Нека све нације владају интерно а спољашње спорове решавају у светском суду.

7. Избегавајте бедне законе и бескорисне званичнике.

8. Балансирајте лична права са социјалним дужностима.

9. Награда истина – лепота – љубав – тражи хармонију са бесконачним.

10. Не будите канцер на земљи – Оставите простора за природу – Оставите простора за природу