Прочитај ми чланак

СПС одлучио: Ово су нови министри социјалиста у Влади Србије!

0

1

(Телеграф)

Седница Скупштине Србије на којој ће бити представљени нови министри Владе Србије заказана је за 26. август, а странка премијера Ивице Дачића као нове станаре у Немањиној 11 представиће Дијану Вукомановић, Петра Шкундрића и Бранка Ружића, сазнаје Телеграф.рс!

Руководство СПС-а донеће одлуку на седници Председништва странке, која ће се одржати наредних дана, да нови министри с квоте СПС-ПУПС-ЈС буду Бранко Ружић, Петар Шкундрић и Дијана Вукомановић.

– За сада је само извесно да ће потпредседница странке преузети просвету којом је до сада управљао Жарко Обрадовић, док је Шкундрић виђен као наследник Милутина Мркоњића. Бранко Ружић још није одлучио да ли ће преузети Министарство спорта или ће управљати бившим ресором УРС-а – Министарством за регионални развој – каже за наш портал добро обавештени саговорник из самог врха СПС-а.

Према његовим речима, Вукомановићева, Шкундрић и Ружић су људи од великог поверења лидера социјалиста и премијера Србије Ивице Дачића и он инсистира да њих троје заузму упражњена министарска места.

Потпредседница СПС-а Дијана Вукомановић, која ће највероватније преузети место министра просвете и науке, каже за Телеграф да ће СПС о именима својих министара тек расправљати на седници Председништва странке.

– Странка још није заказала седницу Председништва или неког другог органа странке на коме би расправљали о номинацији и избору кандидата за упражњена места у реконструисаној Влади. Селекција наших кадрова тек предстоји. У овом тренутку не могу да потврдим ко ће и каква задужења добити из редова социјалиста, а очекујем да ће током следеће недеље све бити познато – каже потпредседница СПС-а.

Бранко Ружић тренутно обавља функцију шефа посланичке групе СПС-а у Скупштини, а његовим преласком у Владу први човек социјалиста у парламенту Србије биће његов доскорашњи заменик Ђорђе Милићевић.

Петар Шкундрић био је у Влади Мирка Цветковића министар рударства и енергетике, а све до реконструкције кабинета Ивице Дачића обављао је улогу његовог саветника за енергетику.

Шкундрића многи виде као човека од јаког утицаја у Гаспрому, а тврди се и да има јаке везе с Русијом.

Министарка здравља и потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић рекла је да је ово Влада Ивице Дачића и да ако он неће бити премијер, биће расписани нови избори.