Прочитај ми чланак

У Сарајеву 27 метара испод депоније пронађена масовна гробница Срба!

0

Masovna grobnica Srba Sarajevo-650x440(РТРС, Правда)
На градској депонији у Сарајеву пронађене су људске кости, за које се претпоставља да су посмртни остаци убијених Срба током рата у том граду.

Упућени, како се наводи, верују да су овде сахрањивани убијени грађани Сарајева српске националности које је рат затекао у граду на Миљацки. Сарајевска градска депонија гробница је на десетине Срба убијених у Пофалићима, Бућа Потоку, Велешићима, Алипашину и другим сарајевским насељима.

Реч је о Србима из Сарајева за чијим посмртним остацима породице узалудно трагају већ две деценије после рата.Напомиње се да је неразјашњено питање ко је наредио убиство Срба и скривање злочина.Градском депонијом у рату, као и данас у миру, газдују власти у Сарајеву.

На основу оперативних сазнања МУП РС и Канцеларије Института за нестале у Источном Сарајеву вршено је пробно копање и потврдило се да се на тој локацији налази масовна гробница у коју су сахрањивани, али и са других локација преношени посмртни остатци убијених Срба.

“Данас је након тона и тона кубика и смећа, дошло до потврде да је информација била тачна и пронашли смо људске кости на дубини од 27 метара. Оперативне информације су да на тој локацији треба очекивати неколико десетина жртава и мислимо да је то и примарна и секундарна гробница“, рекао је председавајући Колегијума директора Институа за тражење несталих лица у БиХ.

Према његовим речима то је дужи временски период било место где су, да не кажем сахрањивани, него сакривани трагови злочина над српским становништвом у Сарајеву.