Прочитај ми чланак

Никад граница – Косово је Србија: Ето вас, ето нас. Рат безакоњу!

0

Nikad GranicaБило је сјајно присуствовати историји уживо у Дому културе у древном Звечану, 4. јула 2013. године, а поготово имати част кратког обраћања овом историјском скупу.

Сасвим случајно (?), Декларација бранилаца државе Србије (већином) са севера Косова и Метохије усвојена је истог дана када и надалеко позната америчка Декларација о независности.Обе декларације имају једну суштинску заједничку ствар – означавају непристајање храбрих и слободних људи на диктате и безакоње империје, али и на гажење сопствених људских и грађанских права.

Тзв. премијер Србије Дачић је, поводом овог храброг и државотворног чина изјавио да не може да реагује „на нешто што не постоји“. Наравно, као и увек, све што говори је супротно од истине. Устав Србије и те како постоји, а оно што постоји као његов интегрални део јесте део о Аутономној покрајини Косову и Метохији као неотуђивом делу Србије. Оно што уствари не постоји као правни субјекат у уставно-правном систему Србије је тзв. Бриселски споразум, који преставља покушај узурпације Устава и суспензије уставног поректа земље.

Кога, уосталом, Дачић уопште заступа осим себе, своје конвертитске странке и својих лажи? Ни он, ни било који други члан Владе немају право да крше Устав на који су положили заклетву. Они то ипак чине, сваког дана. Дужност и обавеза сваког грађанина било где у свету је да устане у одбрану својих закона, устава и својих неприкосновених грађанских и људских права. То су управо и учинили оци-оснивачи Скупштине АП Косова и Метохије, на исти датум као и Томас Џеферсон, Бенџамин Франклин, Џон Адамс, Џејмс Медисон и остали велики оци-оснивачи те некада велике земље. Слободни Срби су често у протекла два века били инспирисани оном Америком за коју су сматрали да је слободарска (што, наравно, не оправдава често игнорисање непревазиђеног геноцида који је извршен над тамошњом домородачком популацијом).

За разлику од њих, данашњи Срби рајетинског и слугерањског менталитета падају ничице пред империјом која их је бомбардовала и покушава да Србију потпуно окупира и распарча, која гази права народа широм света, а све више и сопственог.

Не смемо да се зауставимо на пукој „подршци“ данашњем историјском проглашењу Скупштине АП КиМ – ако нам је стало до очувања државе, ако нам је стало до шансе да изнова извојујемо сопствену слободу. Задатак нам је да пронађемо активан начин да се у ту борбу укључимо, држећи се чврстог тла нашег Устава и наше љубави за слободу и независност – које никаква државна и страна пропаганда о разним „светлим будућностима“ које нас чекају само ако се одрекнемо не само своје државе већ и самих себе – не могу да замагле.

А додатни задатак нашим храбрим Србима са Косова и Метохије је – да пруже шансу свему ономе што је најбоље и најчеститије међу Србима да се у ту заједничку борбу, чије су семе они данас засејали, на сваки начин укључе.

Ето вас, ето нас. Рат безакоњу!

НИКАД ГРАНИЦА – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА
Александар Павић