Прочитај ми чланак

Јелена Бркић: Поштовани господине Чепурин

0

Aleksandar Cepurin Rus
Алтернативе има, јесмо ли спремни за њу?

„Поштовани господине Чепурин,

Обраћамо Вам се као званичном представнику Руске Федерације у Србији, у нади да ћете Вашем државном врху пренети молбу српског народа за придруживање Републике Србије Руској Федерацији.

Српски народ је потпуно свестан, да у данашњем свету није могуће бити несврстан и да, потпуно сам, без помоћи савезника не може да преживи.

Српском народу је доста наређивања, уцена, понижења, поданичког односа и наметања незаслужене кривице и зато изражава своју вољу да се удружи са пријатељским народима Руске Федерације, како би повратио своју слободу, част и достојанство.

Српском народу је неопходно да се опорави од вишеструког геноцида који је над њим начињен у 20-том веку, да учврсти своју одбрану не би ли зауставио даље територијално комадање, да опорави разорену економију и да добије нову наду да његова младост има будућност.

Српски народ, данас потпуно исцрпљен безнађем, незапосленошћу, бедом и страхом од даљих сукоба који му се намећу, жели да своју будућност гради у окриљу, не само велике силе, већ и пријатељског народа са којим нас повезује слична култура, традиција, а често и заједничка историја.

И зато, српски народ изражава своју слободну вољу да се придружи животној снази Русије и под њеним окриљем сачува од физичког и духовног генецида који му прети. Жељан нормалног живота и наде у будућност, народ Србије се неповратно окреће ка источној страни света са које излази сунце које ће нашим животима значити извор оптимизма и енергије.

Српски народ се нада да ће, слободан и сигуран у оквиру Руске Федерације, оживети свој неискоришћени потенцијал и да ће се одужити својим спасиоцима кроз допринос који ће дати стварању новог, праведнијег света будућности који се на истоку већ формира.

У име српског народа, молбу за пријем у Руску Федерацију, предају представници народа:

……………………………..

……………………………..

…………………………….. „

eUropa-i-Srbi...Ово би могао да буде крајњи исход једне сасвим могуће алтернативе Европској унији, али немам представу ко би данас био кадар да покрене иницијативу да се она реализује. Про-европске странке јасно и гласно изражавају свој став да ЕУ нема алтернативу.

Зашто такав став, јасан и гласан, не можемо да чујемо од анти-европских странака и организација? У Србији данас, не постоји ни једна једина изразито про-руска странка или организација, која има јасне циљеве и изражен став шта жели од Русије, иако по последњим истраживањима г-дина Вукадиновића 77% грађана Србије подржава савез са Русијом.

Има само празних констатација да се Русији треба „приближити“. На који начин и како, изгледа да многима није јасно. Да ли је у питању страх од ЕУ И САД које су Зорана Ђинђића истакле као пример шта се може десити непослушнима, да ли страх од могућег економског колапса (који је тек у овој садашњој варијанти сасвим известан) или српски политичари и даље сматрају да се Србија сама, само уз помоћ „правих“ мера које предлажу, а у оквиру овог накарадног система, може ослободити, остаје непознаница.

Глас политичара чујемо сваки дан, тако да им овај текст није ни намењен. Намењен је мом народу, од кога жарко желим да чујем шта мисли о могућности да се формира широк Народни покрет који би своју жељу изразио на организованом плебисциту и горе наведену или сличну молбу упутио Руској Федерацији?