Прочитај ми чланак

ХААРП доводи до климатског хаоса у Србији, очекују нас екстремне олује и торнадо!

0

tornado-650x434(Правда)
Београд – Србију наредних недеља очекује прави метеоролошко-климатски хаос са великим бројем непогода, олујних ветрова, града па чак и торнадa од којих је први већ погодио Инђију протеклог викенда! Као један од главних криваца за ове климатске екстремне појаве у Србији и крајње атипичан почетак јуна месеца могао би бити ХААРП систем инсталиран у Бељини код Барајева, тојест његово деловање!

Торнадо који је се појавио у Инђији пре три дана изненадио је не само житеље Војводине већ и целе Србије а појаву овог олујног ветра метеоролози предвиђају и за остатак Балкана. Киша ће бити свакодневна појава све до почетка јула месеца а температуре ће варирати у интервалу од 18 до максимма од 25 степени Целзијуса што је далеко испод просека за ово доба године и почетак лета. Драстична промена климе и временских прилика у Србији није случај само ове године, И прошле 2012.  било је екстремних температуре током летњих месеци а многи климатолози али и јавност то су доводили са почетком рада ХААРП антенског система инсталираног у селу Бељина код Барајева, на само педесетак километара од Београда, о чему је Правда прва опширно писала током прошле године.

Подсетимо, Програм Активног ауроралног истраживања високе фреквенције (скраћено ХААРП) пројекат је истраживања са циљем разумевања, стимулисања и контроле процеса у јоносфери. Јоносфера је део земљине атмосфере на висини од 50 до 80 километара који садржи велику количину јона (наелектрисаних честица) насталих деловањем сунчевог ветра и има велики утицај на простирање електромагнетних таласа.

Опрема је смештена на површини од 13 хектара у близини места Гакона на Аљасци. Састоји се од великог броја уређаја за пријем и слање огромних количина енергије, коју чини 180 антена и шест генератора укупне снаге од преко три милиона вати.

Иако су основни циљеви изучавање поларне светлости и сателитских радио-комуникација, комуницирање са подморницама у домену екстремно ниских фреквенција, овај систем омогућује испитивање шупљина испод површине земље (претраживање скривених тунела и подземних скровишта), ометање радио-комуникација на одређеним подручјима па чак и уништавање непријатељских авиона, пројектила или сателита.
Ипак, оно што је најважније је могућност система да се променом хемијске структуре, температуре и влажности виших слојева атмосфере делује на климу и све пратеће климатске ефекте на жељеној територији. Једна од могућности овог система која се не помиње на листи званичних циљева, али ипак постоји, јесте да се таласима ниске фреквенције утиче на рад људског мозга. ХААРП станица тренутно има 150 у свету, а једна од локација је и село Бељина код Барајева.

Иако осмишљен као систем одбране и превентиве, у САД је објављен велики број књига најцењенијих војних стручњака који сумњају у праву сврха ХААРП-а, посебно што је у њега највећа светска војна сила уложила невероватно велики капитал. Велики број противника ХААРП-а у САД је отворено упозоравао јавност да се зрацима овог система може директно утицати на људски ум, односно ментални састав свакога од нас.