• Почетна
  • СВЕТ
  • Шокантне фотографије америчких војника како силују девојчицу у Ираку
Прочитај ми чланак

Шокантне фотографије америчких војника како силују девојчицу у Ираку

0

(Прес Република Српска)
Застрашујуће фотографије које сведоче о злоделима америчке војске у Ираку ових дана преплавиле су светске медије. На њима је приказано брутално сексуално злостављање 14-годишње ирачке девојчице у злогласном ратном затвору Абу Гхраиб, коју силује неколико америчких војника.

Како наводе медији, фотографије датирају од пре неколико година, а актери овог гнусног злочина су припадници 502 Пешачке Регименте, и то: Пол Е. Кортез, Џејмс П. Бејкер, Џеси В. Спилман, Брајан Л. Хауард и Стивен Д. Грин.

Њихова жртва била је малолетна Хамзе ал Јанаби, која је након силовања убијена заједно са још једним петогодишњим дететом.
„Ирачани нису људи“

Силоватељи су након много година коначно осуђени, али је изјава једног од њих остала да застрашујуће одзвања у ушима свих који су је чули.

– Нисам сматрао Ирачане људима, изјавио је један од предводника америчких војника, Стиве Д. Грин, који је несретну девојчицу, након што су је силовали његови „саборци“, још једном силовао и испалио јој је метак у главу.

Поред ових фотографија, ЦБС вести објавиле су и друге слике које документују ужасавајућа сексуална злостављања и мучења ирачких ратних затвореница у злогласном затвору Абу Гхраиб, а објављене су и фотографије заробљеника који су годинама мучени у Ираку од стране Американаца.