Прочитај ми чланак

Вучић: Не умем да певам, али ме увек зову када треба решавати проблеме

0

ALEKSANDAR VUCIC

(Блиц)
Лидер Српске напредне странке и први потпредседник владе Александар Вучић изјавио је данас у Зајечару да је приоритет СНС отварање нових радних места и поручио да нема проблем да изгуби онолико гласова за колико се процената смањи број незапослених у Србији.

Вучић, који је обишао житеље више села у околини Зајечара где ће у недељу бити одржани локални избори, истакао је да се економска криза може пребродити само радом.

„Ако успемо да запослимо и спустимо ниво незапослености са 27 одсто на неких 20 одсто, немам никакав проблем да толико и процената гласова изгубимо, али свеједно Србија ће бити и срећнија и свакако неупоредиво боље место за живот ,него што је то данас“, поручио је Вучић.

Лидер СНС-а је додао и да није шармантан као неки други политичари, не уме ни да свира и пева, нити уме да се смеје као они, али да га увек зову када је потребно решавати проблеме.

„Мислим да је то потребна ствар за наш народ и земљу. Наша обавеза је да решавамо проблеме, а не да се допадамо људима и осмехујемо лепо. Наша обавеза је да људи живе боље. Ако ће људи живети боље, имати већу пензију, јер смо успели да обезбедимо већу привредну активност, па нам је пунији буџет, онда је то много важније од тога колико ћемо гласова имати ми, а колико неки други“, сматра Вучић.

Према његовим речима задатак државе је да, колико је то могуће, побољша живот обичних људи, да реши комуналне проблеме, поправи путеве и асфалтира улице, али да је најважније да им омогући посао.

„После отпочињања жестоке и велике борбе против корупције на централном нивоу у Србији и решавања великих политичких проблема око Косова и Метохије пред нама се, као највцећи проблем, постављају питање запошљавања људи и решавање нагомиланих економских проблема. Уверен сам, као што смо решили и ове друге проблеме и почели да их решавамо поштено и одговорно, да ћемо и овај највећи и најтежи проблем можемо да решимо“, казао је Вучић.

Он је подвукао да свако ко каже да је могуће уложити новац за отварањхе нових радних места имати подршку државе јер је њен посао да помаже запошљавање и стварање једнаких шанси, могућности и перспектива за све.

Вучић је рекао и да проблеми у локалним срединама морају да се решавају много брже и лакше, као и да народ источне Србије који је, како је казао, у прошлости много дао за Србију, заслужује да живи боље.

Говорећи о борби против коурпције, лидер напредњака је нагласио да и министри када украду заврше иза решетака.

„Тројица министара су иза решетака и хоћу да вам кажем да сваки министар мора да буде једнак сваком обичном човеку, да нема предност, да не може да буде изнад њега“, истакао је Вучић.