Прочитај ми чланак

Стојадиновић: Доводићемо и скупе играче, стижу …

0

stojadino

(Моззартспорт)
„Ако хоћемо квалитет не можемо да купујемо само јефтино. Нисмо ми Срби баш увек најпаметнији. Не могу да измислим топлу воду и доведем неког репрезентатовца без динара. Само је битно да те фудбалере које скупо платимо не промашимо. А ако ја будем промашио покупићу се и отићи“, поручио спортски директор Звезде

Црвена звезда је званично почела припреме за нову сезону у преподневним сатима, а одмах иза поднева најтрофејнији српски клуб представио је прво летње појачање – Ђорђа Ракића. Велики број новинара који се окупио на Маракани, логично, највише је био заинтересован за предстојеће трансфер активности, о чему је не баш отворено говорио спортски директор Зоран Стојадиновић.

Он је нагласио да је Звезди потребно бар још пет-шест појачања, чиме је вероватно успео бар на кратко да умири тренера Рикарда Са Пинта, видно незадовољног од првог дана припрема управо због слабог играчког кадра.

„Ракић није једини шпиц који ће доћи, реално, потребна су нам тројица или четворица, али Ђорђе се не плаши конкуренције. Укупно нам је потребно још пет или шест играча, а двојицу или тројицу морамо да доведемо под хитно, већ до краја припрема у Словенији, а то значи до 3. јула“, почео је своје излагање Стојадиновић.

Спортски директор црвено-белих отишао је и корак даље, наговестивши да Звезда овог лета неће доводити само слободне и јефтине играче.

„Биће ту и скупих аквизиција. Ако хоћемо квалитет не можемо да купујемо јефтино. Нисмо ми Срби баш увек најпаметнији. Не могу да измислим топлу воду и доведем неког репрезентатовца без динара. Само је битно да те играче које скупо платимо не промашимо. А ако ја будем промашио покупићу се и отићи“.

Стојадиновић је, очекивано, остао потпуно „закопчан“ када су у питању евентуалне новајлије. О именима није желео ни по којоју цену, а своје изјаве протеклих дана (негирао све информације медија) образложио је рекавши да када год би се с неким именом изашло у јавност други клубови би се укључивали у трку за тог фудбалера.

Логично, како време пролази Стојадиновић ублажава став, тако да се сада на помен Досе Жуниора или Владимира Радивојевића, о којима је МОЗЗАРТ спорт први писао, само загонетно смешка, а слично реагује и на помен Абубакара Оумаруа, који такође слови као могуће појачање црвено-белих. Иако је за Камерунца рекао: „Не знам ништа о томе“.

Спортски директор Звезде је с осмеха прешао на речи када је упитан за младог фудбалера Партизана Немању Радоњића и спекулације да би могао да се пресели на Маракану.

„Ако нешто нисам знао то је прича око тог момка. То је новина за мене и тврдим да нико из клуба није причао са њим“.

Упитан да ли се плаши да би још неко могао да тужи клуб и тражи раскид уговора, Стојадиновић је изнео свој лични став поводом тог питања.

„Ко не воли Звезду и нема срца да се бори за место у тиму и не треба да буде овде. Тиме што траже раскид уговора само нам чине услугу. Сви знају каква је ситуација, да нисмо у Швајцарској, али да ће се сви на крају наплатити као што и раде“.

Тему финансија када је у питању Црвена звезда већ годинама уназад немогуће је заобићи, па је тако било и овога пута. Фамозни кредит о коме је спортски директор београдског великана већ говорио за МОЗЗАРТ спорт, испоставило се, неће бити коришћен за трансфере, јер како је Стојадиновић најавио, у наредних десет дана двојица играча требало би да буду продата, од чега ће један део бити искоришћен у те сврхе…