• Почетна
  • СПОРТ
  • Стартовао Партизанов камп у “Земунелу”, Илић у тиму и наредне сезоне
Прочитај ми чланак

Стартовао Партизанов камп у “Земунелу”, Илић у тиму и наредне сезоне

0

nadj-moca(Вечерње новости, Курир)

Летњи омладински камп фудбалског клуба Партизан “ Пут до највећих“ почео је данас са радом и трајаће до 29. јуна у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Малишани рођени од 2001. до 2005. године, њих 110, тренираће у две смене по програму шестростуког шампиона Србије.

Директор омладинске школе црно-белих Момчило Вукотић истакао је да је циљ кампа да промовише клуб и у новим нараштајима пронађе наследнике за садашње првотимце.

– Партизан је у последњих 10 година показао да зна да се ослони на омладинску школу, која је стални извор играча за први тим. И сада је таква ситуација, велики број фудбалера је управо поникао у нашој школи. Желимо да наставимо са таквом праксом, да у свакој генерацији буде један или неколико играча који ће се прикључити сениорима – рекао је Вукотић Тањугу.

Он је додао да је Партизан сличне кампове организовао широм Србије и у региону и да је жеља клуба да школа у Београду постане традиција.

– Деца ће имати прилику да тренерима покажу таленат и умеће, надам се да ће појединци скренути пажњу на себе и постати чланови наше омладинске школе – поручио је Вукотић.

Будућим фудбалерим добродошлицу је пожелео и спортски директор Партизана Алберт Нађ.

– Ви сте млади и вероватно већина не зна да је Момчило Вукотић жива легенда Партизана. Жеља свих нас у клубу је да покушате да га престигнете. Надам се да ће те се лепо провести, напредовати и да ће вам тренери пренети адекватно фудбалско зањење – рекао је Нађ.

Омладинска школа Партизана позната је по стварању играча, а пре пар година Европска фудбалска унија (УЕФА) прогласила је да се клуб из Хумске налази на другом месту у Европи, одмах иза холандског Ајакса. 

Нађ: Саша Илић ће бити у Партизану и наредне сезоне

Спортски директор фудбалског клуба Партизан Алберт Нађ изјавио је данас да ће капитен Саша Илић и наредне сезоне бити у клубу и да ће ускоро бити постигнут договор о продужењу уговора.

„Саша Илић је један од битнијих играча за Партизан. Не причам само о фудбалским стварима, већ и о људским, тако да ова генерација има много тога да научи од Салета. Он ће бити играч Партизана и наредне сезоне и све док буде осећао да може да игра, ми ћемо настојати да га задржимо“, рекао је Нађ агенцији Бета.

Он је истакао да Илић због свега што је пружао претходних сезона заслужује највећу плату у Партизану.

„Он је играч који има своје захтеве и услове и брзо ћемо се договорити. У животу не може ништа да се гарантује 100 одсто, али то је врло близу. Заслужује да има највећу плату. Шта то значи? Партизан има своје лимите, има размишљања, али понављам, оно што је Сале пружао претходних година заслужује то“, рекао је спортски директор црно-белих.

На питање да ли има понуда за Марка Шћеповића, Нађ је казао да још нема званичних понуда.

„Сви репрезентативци треба данас да имају лекарске прегледе и да сутра крену пут Златибора (на припреме). У 24 сата свашта може да се издешава. Распитивања и приче да ће бити нешто увек постоје“, рекао је Нађ и додао да ће Партизан ускоро представити и прво појачање за наредну сезону.