ИДЕА: Срби не бојте се, чуваћемо српске произвођаче

agrokor-merkatorКомпанија Агрокор саопштила је да ће трговачки ланац Идеа у њеном власништву и убудуће штити интересе српских произвођача.

(Бета)
Државни секретар у Министарству трговине Србије Драгован Милићевић рекао је да ће у Агрокоровим продавницама у Србији, пошто преузме словеначки Меркатор, бити мање робе домаћих добављача.

Агрокор у саопштењу наводи да је „чињеница да се Идеа већ седам година бави трговином у Србији и лако се може проверити учешће роба из других земаља и Хрватске у Идеи”.

„Више смо него сигурни да одсада, као ни досада, нико неће боље штитити интересе произвођача из Србије од Идее, што и овим путем желимо поново нагласити”, пише у саопштењу компаније Агрокор достављеном агенцији Бета.

Агрокор је 14. јуна потписао уговор о куповини 53,12 одсто акција Меркатора. У Србији је у саставу Агрокора малопродајни ланац Идеа, а у власништву Меркатора су трговине Рода.

Државни секретар у Министарству трговине Србије Драгован Милићевић рекао је агенцији Бета да ће спајањем трговина у власништву Агрокора и Меркатора у Србији, бити затворена врата домаћим произвођачима.

„Велики део прозвода долазиће из матичних земаља, што је нормално, јер они нису ту да развију српску привреду него своју”, рекао је Милићевић.