• Почетна
  • СПОРТ
  • Доса Жуниор у Звезди, Са Пинту разочаран стањем у екипи
Прочитај ми чланак

Доса Жуниор у Звезди, Са Пинту разочаран стањем у екипи

0

Sa Pintu(Б92, Блиц)

Кипарски репрезентативац португалског порекла Доса Жуниор, досадашњи играч кипарског АЕЛ-а, нови је фудбалер Црвене звезде.

На најкритичнијој позицији у тиму, на месту штопера, ’црвено-бели’ су нашли решење на Кипру.

Жуниор је висок 188 центиметара, рођен 1986. године, а од 2012. године је репрезентативац Кипра.

Финансијски детаљи уговора и његово трајање још нису познати.

Жуниор је на Кипру играо за Дигенис и АЕП, пре него што је 2009. године стигао у АЕЛ, шампиона Кипра из 2012, који су љубитељи домаћег фудбала упознали током двомеча са Партизаном. Тај клуб у свом саставу има велики број играча из Португала, чак деветорицу.

Фудбалери Црвене звезде окупили су се у понедељак ујутро пред почетак припрема за наредну сезону. Жуниор није био на прозивци, а очекује се да ће се тиму придружити наредних дана.

Кипарски репрезентативац је, иначе, други играч који је појачао редове ’црвено-белих’ овог лета, после центарфора Ђорђа Ракића.

 

Почеле Звездине припреме, а Са Пинту разочаран стањем у екипи

Тренер фудбалера Црвене звезде Рикардо Са Пинту рекао је после састанка са играчима да је донекле разочаран оним што је затекао.

„Пре него што сам отишао на одмор, оставио сам одређени план који је требало да буде реализован у паузи, али видим да доста од тога није урађено. Многе ствари у екипи још нису решене и то ме чини незадовољним. Бићу стрпљив, сачекаћу да видим шта ће се дешавати у следеће три недеље“, рекао је Звездин тренер.

Са Пинту је додао да је свестан Звездине економске ситуације:

„Клуб лоше стоји са парама, тога су свесни и играчи које желимо да ангажујемо, па нам неће бити лако да се појачамо. Ипак, у договору са спортским директором Стојадиновићем, покушаћемо да нашто урадимо и формирамо тим за следећу сезону“, изјавио је шеф стручног штаба црвено-белих.