• Почетна
  • СПОРТ
  • Арбитражна комисија дала рок, Звезда остаје без петорице играча?!
Прочитај ми чланак

Арбитражна комисија дала рок, Звезда остаје без петорице играча?!

0

zvezda-logo(Спортал)
Ситуација у Црвеној звезди је изузетно лоша, таква да би скоро сваки првотимац, осим Албиоле Дауде, коме су исплаћене зараде, могао да добије раскид уговора на штету клуба.

Фудбалери Црвене звезде Срђан Мијаиловић, Александар Пантић, браћа Срнић, Драгољуб и Славољуб, као и омладинац Огњен Попадић, затражили су раскид уговора на штету клуба од Арбитражне комисије Фудбалског савеза Србије. Председник Заједнице суперлигаша Миодраг Жућа Јанковић изјавио је за СПОРТАЛ.РС да је после вишечасовног заседања арбитража делом окончана, а делом су дати рокови.

– Постоје основи за раскид уговора, али стране нису усаглашене, играчи (њихови заступници) и клуб. Дат је рок од три дана да се достави које су то обавезе. Играчи траже своје неисплаћене зараде по уговору, док Црвена звезда оспорава те захтеве (износе). У среду у 11 часова поново ће заседати Арбитражна комисија на ову тему, а са тим су се сложиле и једна и друга страна – поручио је Јанковић.

Дакле, током наредних дана постоји могућност да се Звезда договори са својим играчима, али како су до сада текле ствари, не би требало гајити превише оптимизма. Током претходне полусезоне Милош Димитријевић је добио спор и раскид уговора на штету клуба. После њега споразумно је раскинута сарадња са Миланом Јовановићем, а на истеку сезоне уговори су истекли Николи Микићу, Николи Петковићу и Кадуу Мендешу. Уколико поменута “петорка” напусти “Маракану”, црвено-бели ће остати без десет играча који су играли током минуле сезоне.