• Почетна
  • СПОРТ
  • Појачање Бенфике Митровић: Крмпотић ме отерао из Звезде!
Прочитај ми чланак

Појачање Бенфике Митровић: Крмпотић ме отерао из Звезде!

0

stefan mitrovic(Вечерње новости)

Котријк је највеће паре у својој историји зарадио на Србину. Милион и по евра коштао је трансфер Стефана Митровића (23) из белгијског прволигаша у Бенфику, која је решила да направи праву малу српску колонију.

Као стандардног репрезентативца Србије у свим млађим селекцијама, тадашњи шеф омладинске школе Црвене звезде Митар Мркела, предложио је клубу да са перспективним Митровићем потпише професионални уговор. Међутим, дошло је до смене, Мркелу је наследио Крмпотић и буквално отерао Митровића.

– Златко Крмпотић је окупио целу генерацију рођену 1990. године и саопштио нам да смо сви слободни и да му играчи тог годишта не требају. Ја сам, уместо да останем у Звезди, кренуо заобилазним путем и на крају – стигао – искрен је Митровић у разговору за “Спорт”.

Високи штопер преноси детаље изузетно занимљиве фудбалске приче.

– Знам да сам у односу на остала појачања Бенфике непознат и недовољно афирмисан, али мене клуб из Лисабона доводи као алтернативу штоперу Гарају, чија вредност на тржишту је астрономска. На крају, није занемарљив ни новац који је Бенфика дала Котријку, јер представља највећи трансфер у историји овог клуба.

Ко је и одакле је Стефан Митровић?

– Фудбалски сам поникао у Раду, за који сам играо до своје 13. године. Прешао сам у Црвену звезду у којој сам био до истека омладинског стажа, после чега сам се вратио у Рад и годину дана играо углавном за „Б” тим. Уследио је одлазак у Артмедију из Словачке у којој сам се коначно усталио као првотимац, па прелазак у чешки Брно – прича Митровић.

Тада је значи све кренуло?

– Није баш. Било је неких проблема у клубу, па сам се вратио у Србију и потписао за Металац из Горњег Милановца. Ту сам се снашао, а моје игре је дуже време пратио Ивица Јараковић, скаут Кортријка. Када је био сигуран да је дошло време за прелазак у Белгију, препоручио ме клубу и одвео на потпис уговора – наставља нови играч Бенфике.

Значи, за годину дана прешли сте пут од првотимца Металца до скупо плаћеног фудбалера у Португалу?

– Тако некако. У Кортријку сам провео само једну сезону, а људи из Бенфике, међу којима и познати Руи Кошта, спортски директор овог клуба, гледали су ме у више наврата. У преговорима између два клуба Португалци су показали велику жељу да ме ангажују, издвојили огроман новац и тако сам се нашао у друштву Матића, Ђуричића, Сулејманија, Марковића…

У Бенфику ће и браћа Матића и Марковића?

– Мислим да ће они у почетку бити у „Б” тиму, са њима је још једно „наше” име, реч је о Роберту Миросавићу, играчу из Шведске, који има двојно држављанство.

Када „полећу” лисабонско-српски „орлови”?

– На припреме морам да се јавим 4. јула, тренираћемо једну недељу у Португалу, а затим идемо на турнеју по Америци – истакао је Митровић.

Све дугујем Вукадиновићу

Не крије Стефан Митровић да му је било сјајно док је носио дрес Металца.
– Велику захвалност дугујем Драгољубу Вукадиновићу, председнику тима из Горњег Милановца, за све што је учинио за мене и моју фудбалску каријеру – не заборавља нови играч Бенфике.

Хвала, Павловићу

Не заборавља Митровић пријем и добродошлицу Небојше Павловића, капитена Кортријка.
– Желим само да га споменем. Много ми је помогао у Белгији – не крије Митровић.