• Почетна
  • СПОРТ
  • Блатер у Пазови: Играће се фудбал на Косову, Толе – морамо да прихватимо сугестије
Прочитај ми чланак

Блатер у Пазови: Играће се фудбал на Косову, Толе – морамо да прихватимо сугестије

0

blater - tole

(Телеграф.рс)
Први човек ФИФА на путу за Бразил имао је међустаницу у Београду и Старој Пазови. Виђање са Премијером Ивицом Дачићем и челним људима српског фудбала искористио је за најаву битних промена у односима српског и фудбала на Косову и Метохији. Према речима Сепа Блатера фудбал у региону полако стаје на ноге и иде у правцу који гласи “солидарно решење проблема везаног за Косово“.

Пре доласка у Стару Пазову, где је обишао Кућу фудбала у пратњи фудбалског вврха Србије, Блатер је имао конструктиван састанак са Ивицом Дачићем.

– Моја посета није искључиво спортске природе и повезана је са позивом вицепремијера Ивице Дачића у покушају да нађемо најбоље решење спортско политичких питања.

– Њих има у региону доста, а пошто ми одавно знамо да фудбал није само игра, већ да дотиче разне животне аспкете, морали смо да реагујемо.

– Осим расизма и проблема са насиљем на стадионима, и осталим аспектима, са Дачићем са отворено причао и о солидарном решењу проблема везаног за Косово.

– Надам се да ћемо на овај начин, дакле солидарно, омогућити младим играчима да играј фудбал и на Косову. Наравно, не може реко ноћи идемо корак по корак и надам се да ћемо до краја октобра направити видљиве помаке. У септем,бру ћу инсистирати на састанку на којем ће бити представници ФСС и ФСК – истакао је први човек светске куће фудбала.

На питање шта конкретно значи проблем солидарности, први човек ФИФА је мање више поновио све исто, али додао да конкретно не постоје детаљи, али постоји план по којем би се програм солидарности, реализовао.

КАРАЏИЋ: Паралелно са политичким решавањем проблема

Први човек српског фудбала поновио је да Косово нема шта да тражи у ФИФА, док не уђе у Уједињене нације.

– Руководство ФИФА и УЕФА је имало довољно стрпљења, а у последњих неколико година издржало је бројне притиске везане за играње фудбала у одређеним дловима наше земље. Наравно мислим на такозвану Републику Косово.

– Сада морамо да прихавтимо сугестије ФИФА и УЕФА, да ово питање спорта буде решпавано паралелно са политичким проблемима који се већ решавају на реалцији Београд – Приштина.

– Опет, Косово неће бити жребано ни за какве квалификације, никакви њихове селекције неће моћи да играју званичне утакмице, док се Косово не прими у УН – истакао је Томислав Караџић.