Прочитај ми чланак

Креће „чишћење“ у Звезди

0

grb-zvezdeЧелници Црвене звезде незадовољни су радом генералног секретара Миодрага Зечевића и желе његову смену. Потпредседници клуба Славиша Кокеза, Ивица Тончев и Небојша Човић заговорници су идеје да се актуелном генсеку уручи отказ, док председник клуба Драган Џајић, иначе Зечевићев шурак, сматра да он добро ради свој посао.

(Спорт 26, Курир)
Нагомилане тужбе
У случају да Миодраг Зечевић буде смењен, а за то је потребна проста већина на седници Управног одбора, лако је могуће да би председник клуба Драган Џајић поднео оставку.

Протекле недеље крхке темеље ФК Црвена звезда уздрмале су тужбе бившег фудбалера Гжегожа Броновицког, који тражи исплату 600.000 евра, и менаџера Милана Ћаласана, који потражује 2,5 милиона евра од трансфера Николе Жигића у Расинг из Сантандера.

 – Црвена звезда је у очајној ситуацији! Стање је алармантно, а кад је тако, мора да се ради брзо. Нема више „сачекајмо, полако“, проблеми морају брзо да се решавају, а одлуке да се доносе експресно – рекао је Небојша Човић за Курир и додао:

 – Није тајна да су међуљудски односи у деловима руководства лоши. Има много несугласица и дисхармоније. Велика је неслога, појединци раде против интереса клуба да би некоме наудили. Кренули смо добро, а онда стали.

Небојша Човић није желео да именује људе с којима није задовољан и који спречавају опоравак Црвене звезде.

 Последње упозорење
– Нећу да именујем кривце, јер ако то будем урадио, ситуација у Звезди ће бити још гора. Волео бих да ове моје речи схвате као упозорење и да коначно почну да раде – рекао је Човић. Заказана седница УО Црвене звезде синоћ је отказана јер није било кворума.

 Ако Миодраг Зечевић буде смењен с места генсека, на његову позицију био би именован Стефан Пантовић као вршилац дужности. Млади оперативац је већ дуго у клубу и слови за човека од поверења Небојше Човића.

Потпредседници Црвене звезде сматрају и да би Душан Мракић био добро решење, али би он морао да напусти место секретара у Министарству енергетике.